Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με αφασία, εγκαταλείπει την υποκριτική

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Μπρους Γουίλις, που «άφησε εποχή» για την συμμετοχή του σε εμβληματικές ταινίες όπως το «Die Hard» και η «Έκτη αίσθηση», πρόκειται να αποσυρθεί από τον χώρο του θεάματος καθώς διαγνώστηκε με αφασία.


 
 

Ο 67χρονος ηθοποιός ολοκληρώνει την καριέρα του για «λόγους υγείας», κυρίως επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγου, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

«Ο πολυαγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε ότι πάσχει από αφασία, γεγονός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του.

Κατά συνέπεια και κατόπιν ώριμης σκέψης, ο Μπρους εγκαταλείπει την καριέρα που τόσο αγαπούσε» αναφέρεται στην ανάρτηση της οικογένειας στο Instagram.


 
 

Ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με αφασία έχει δυσκολία με την ομιλία. Συνήθως προκαλείται από μία βλάβη στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, όπως με ένα εγκεφαλικό.

Εμποδίζει την ανάγνωση, την ακοή, την ομιλία και τη γραφή. Τα προβλήματα ομιλίας είναι από τα πιο συχνά και μπορεί να περιλαμβάνουν τον λανθασμένο συνδυασμό λέξεων, σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας.


 
 

Η καριέρα του Μπρους Γουίλις ξεκίνησε στις αρχές του ‘80, αλλά έγινε γνωστός από τη σειρά «Moonlighting», στην οποία πρωταγωνιστούσε με την Σίμπιλ Σέπαρντ και στη συνέχεια από τις ταινίες «Die Hard».

Πέντε φορές ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα- κερδίζοντας το βραβείο μία φορά- ενώ έχει κερδίσει δύο Emmy, από τρεις φορές που ήταν υποψήφιος.


 
 

Σε  μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπογράφουν η σύζυγος του Γουίλις Έμα Χέμινγκ, η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ και οι κόρες του, Ράμερ, Σκάουτ, Ταλούλα, Μέιμπελ και Έβελιν, αναφέρεται:

«Ο πολυαγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε ότι πάσχει από αφασία, γεγονός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του. Κατά συνέπεια και κατόπιν ώριμης σκέψης, ο Μπρους εγκαταλείπει την καριέρα που τόσο αγαπούσε».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης