Ο κατάλογος του Μάικλ Τζάκσον πωλείται στο μεγαλύτερο deal στην ιστορία

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για την πώληση μουσικών καταλόγων σε δισκογραφικές εταιρείες ή εταιρείες διαχείρισης δικαιωμάτων από μεγάλους μουσικούς του εξωτερικού. Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, μάθαμε πως ο κατάλογος του Τζάστιν Μπίμπερ πωλείται για το παχυλό ποσό των 200 εκατ. δολαρίων. 

Ένα ακόμα πιο παχυλό deal, βέβαια, βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις και αυτό αφορά τον κατάλογο του Μάικλ Τζάκσον. Για την ακρίβεια, οι κληρονόμοι του Βασιλιά της Ποπ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της πώλησης του μισού μουσικού καταλόγου του σταρ για το αστρονομικό ποσό των 800-900 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Variety. 

Όταν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της πώλησης μουσικών καταλόγων, που ανθίζει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στη μουσική βιομηχανία. 

Δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες της συμφωνίας, πάντως και πάλι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, η Sony μαζί με έναν ακόμα οικονομικό συνέταιρο πρόκειται να αγοράσουν τα δικαιώματα publishing, εσόδων των ηχογραφήσεων, του μιούζικαλ «MJ: The Musical» στο Μπρόντγουεϊ, του επερχόμενου biopic «Michael» αλλά και άλλων πιθανών μελλοντικών πρότζεκτ, σε ποσοστό 50%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony εμπλέκεται σε μία σχετική συμφωνία. Έχει αποκτήσει τα δικαιώματα publishing και ηχογραφημένης μουσικής του καταλόγου του Μπρους Σπρίνγκστιν για περίπου 600 εκατ. δολάρια, ενώ λέγεται πως η εταιρεία έδωσε περίπου 150-200 εκατ. δολάρια για να εξαγοράσει τα δικαιώματα των ηχογραφήσεων στον κατάλογο του Μπομπ Ντίλαν, όταν αυτός πούλησε τα δικαιώματα publishing στη Universal για 400 εκατ. δολάρια. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης