Ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σήμερα Τσικνοπέμπτη

Ένα ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από το πρωί έως αργά το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, 12 Φεβρουαρίου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων με την αποκριάτικη μουσική διαδρομή από την Πλατεία Κοτζιά προς το Μοναστηράκι και το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου & Global Νταούλια», με μουσική διαδρομή του από το Μοναστηράκι προς το Θησείο, ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι τις εκδηλώσεις.

Η αποκριάτικη γιορτή της Τσικνοπέμπτης κορυφώνεται στις 21:00 με την Πλακιώτικη Αποκριά και τους καρναβαλιστές από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», οι οποίοι με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μετρό Ακροπόλεως- Μοναστηράκι), μετατρέποντάς το σε μία μεγάλη μουσική και χορευτική σκηνή, που θα ενθουσιάσει το αθηναϊκό κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τσικνοπέμπτης

12:00 Πλατεία Κοτζιά – Βαρβάκειος – Πλατεία Μοναστηρακίου

Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

12:00 Πλάκα – Μοναστηράκι – Θησείο

Μουσική διαδρομή με παραδοσιακά όργανα από το μουσικό σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια»

(Διαδρομή: Πλ.Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανού, Παλαιολόγου Μπενιζέλου, Πανδρόσου, Πλ.Μοναστηρακίου, Πλατεία Ψυρρή

19:00 Σταθμός Μετρό Μοναστηρακίου

Αποκριάτικη συναυλία σε λάτιν ρυθμούς της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων

19:00 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Λαογραφική ξενάγηση στο Μουσείο και αναφορά στα ήθη και έθιμα της Αποκριάς στην παλαιά Αθήνα

21:00 Πλακιώτικη Αποκριά

Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ- Βύρωνος – Πλατεία Αγ. Αικατερίνης – Πλατεία Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου- Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού – Πλατεία Μοναστηρακίου).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης