Οι ταινίες της εβδομάδας

Τομ Κρουζ-Ροκ για πάντα

Οκτώ νέες ταινίες εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη και συνθέτουν μια ποικιλία επιλογών.

«Στα όρια»

Η αστυνομική ταινία του Όρεν Μούβερμαν είναι εμπνευσμένη από το σκάνδαλο Rampart, που ξέσπασε στα τέλη της δεκαετίας του '90, στο Λος ’ντζελες, όταν - μετά από συνεχείς αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών- οι έρευνες αποκάλυψαν ένα απίστευτο κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας. Με ένα αξιόλογο καστ - που αποτελείται από τους Γούντι Χάρελσον, Νεντ Μπίτι, Μπεν Φόστερ, Αν Χεκ, ’ις Κιουμπ, Σίνθια Νίξον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ρόμπιν Ράιτ και Στιβ Μπουσέμι- ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί αυτήν την ιστορία, για να αναλύσει το βύθισμα ενός άντρα μέσα στην παράνοια, τον φόβο και την τιμωρία, αφού όσα έχει κάνει στο παρελθόν βγαίνουν στην επιφάνεια.

«Μεσοτοιχίες»

Από την Αργεντινή έρχεται το δράμα του Γκουστάβο Ταρέτο, το οποίο βασίζεται στη δική του ομότιτλη ταινία μικρού μήκους, που κέρδισε πολλά βραβεία παγκοσμίως. Με πρωταγωνιστές τους Χαβιέ Ντρόλας και Πίλαρ Λόπεζ ντε Αγιάλα, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, αν και συναντώνται καθημερινά, δεν έχουν γνωριστεί ποτέ. Εκτός από τους δρόμους τους, θα διασταυρωθούν και οι ζωές τους.

«Αντίο, Βασίλισσά μου»

Το ιστορικό δράμα του Μπενουά Ζακέ - με τους Νταϊάν Κρούγκερ, Λέα Σεντού, Ξαβιέ Μποβουά, Βιργινί Λεντογιέν, Βλαντιμίρ Κονσινί- συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου 2012 και αποτυπώνει τη σχέση μεταξύ της Μαρίας Αντουανέτας και μιας αναγνώστριάς της, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η Γαλλική Επανάσταση. Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη βραβευμένη νουβέλα της Σάνταλ Τόμας και κάνει καυστικά σχόλια για εκείνη την εποχή, αλλά και παραλληλισμούς με τον παρόν.

«Ροκ για πάντα»

Οι Τομ Κρoύζ, Πολ Τζιαμάτι, ’λεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν ’κερμαν, Κάθριν Ζέτα - Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ και Μπράιαν Κράνστον πρωταγωνιστούν στο μιούζικαλ του ’νταμ Σάνκμαν, το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία του Broadway, που κέρδισε 5 υποψηφιότητες στα θεατρικά βραβεία Τόνι. Υπό τους ήχους των διαχρονικών επιτυχιών των Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison, Twisted Sister και πολλών άλλων, δύο νέοι κυνηγούν το όνειρο τους.

Για να υποδυθεί τον ρόλο ενός μεγάλου σταρ της μουσικής, ο Τομ Κρουζ υποβλήθηκε σε ολική μεταμόρφωση και, από την ώρα που υπέγραψε, ξεκίνησε να εξασκεί τη φωνή του με καθηγητή φωνητικής. Ο ηθοποιός έχει στην οικογένειά του τραγουδιστές όπερας, αλλά κανείς -μέχρι σήμερα- δεν του είχε ζητήσει να τραγουδήσει.

«...Ούτε στον εχθρό μου!»

Η γαλλική κωμωδία της Αν Φοντέν -με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μπενουά Πελβούρ, Αντρέ Ντισολιέ, Βιρτζινί Εφιρά- φέρνει πολύ κοντά δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι δεν αντέχει ο ένας τον άλλο.

«Το ακρωτήρι του φόβου»

Το ασπρόμαυρο θρίλερ του 1962, σκηνοθετημένο από τον Τζ. Λι Τόμπσον και με την πρωταγωνιστική σφραγίδα των Γκρέγκορι Πεκ και Ρόμπερτ Μίτσαμ, είναι μία από τις πιο κλασσικές ταινίες αγωνίας στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που καταδικάστηκε για σεξουαλικό έγκλημα εισβάλλει στη ζωή του πρώην δικηγόρου του, για να πάρει εκδίκηση.

«The Philadelphia story»

Στην ασπρόμαυρη αισθηματική ταινία του 1940, σε σκηνοθεσία Τζόρτζ Κούκορ, οι Κάθριν Χέπμπορν, Κάρυ Γκραντ, Τζέιμς Στούαρτ, Ρούθ Χάσει και Τζον Χάουαρντ μπλέκονται σε ένα διασκεδαστικό ερωτικό τετράγωνο, αφού η ηρωίδα είναι ερωτευμένη με τρεις άντρες. Η ταινία απέσπασε τα Όσκαρ Σεναρίου και Α΄ Ανδρικού ρόλου, για τον Τζέιμς Στιούαρτ, και κατατάσσεται στις 100 καλύτερες ταινίες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κινηματογραφικό Ινστιτούτο. Μάλιστα, στον πρώτο χρόνο προβολής της, έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών που, μέχρι τότε, κατείχε η «Χιονάτη» της Ντίσνεϊ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Naftemporiki

Δείτε επίσης