Οι ντοκιμαντερίστες Αντριου Γουάιτ και Μάικ Ντε Γκούρι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα

Γουάιτ και Ντε Γκούρι

Ο αυστραλός παραγωγός του κινηματογράφου Αντριου Γουάιτ και ο συμπατριώτης του, διευθυντής φωτογραφίας Μάικ Ντε Γκούρι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Οι Ράιτ και Ντε Γκούρι επέβαιναν σε ελικόπτερο και αναζητούσαν τοποθεσίες για την καινούργια ταινία στην οποία εργάζονταν.

Οι Γουάιτ και Ντε Γκούρι υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Τζέιμς Κάμερον στο τρισδιάστατο, υποβρύχιο ντοκιμαντέρ «Φαντάσματα της Αβύσσου» (2003). Αργότερα ο Γουάιτ ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας «Το άδυτο» («Sanctum») που έκανε θραύση σε όλον τον κόσμο και έκλεισε την διεθνή καριέρα του στις αίθουσες στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Δύτης ο ίδιος, ο Γουάιτ ασχολούνταν πάντα με ριψοκίνδυνες παραγωγές, όπως το «Αδυτο» αλλά και η σειρά ντοκιμαντέρ «Adventures of the Quest».

Ο Ντε Γκρούι υπήρξε βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας σε ταινίες όπως το «Deep blue» αλλά και σε δεκάδες τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ τα οποία γυρίζονταν πάντα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Για την δουλειά του στην σειρά ντοκιμαντέρ The Blue Planet είχε βραβευτεί με EMMY και BAFTA. Λίγε μέρες πριν είχε γράψει στο Twitter πόσο τον ενθουσίαζε η περιοχή.

Το καινούργιο σχέδιο των δυο κινηματογραφιστών αφορούσε ένα ντοκιμαντέρ για την Παπούα της Νέας Γουϊνέας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης