Ντοκιμαντέρ για την Γουχάν μέσα από κινητά τηλέφωνα!

Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Coronation» καταγράφει τις ημέρες της καραντίνας στην κινεζική Γουχάν, από όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε την επέλασή της η πανδημία του κορωνοϊού.

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, ο Κινέζος αντιφρονών καλλιτέχνης Αϊ Ουέι Ουέι, που δήλωσε προ ημερών στους New York Times: «Είναι ένα ντοκιμαντέρ για την Κίνα». «Αναφέρεται στο lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, αλλά προσπαθεί να αποτυπώσει όσα πέρασαν οι απλοί άνθρωποι», διευκρίνισε.

Το ενδιαφέρον πως μερικοί άνθρωποι βοήθησαν τον Ουέι Ουέι στην κινηματογράφηση της ταινίας του, μιας και ο ίδιος διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και εν προκειμένω στην Αγγλία.

Είτε εθελοντικά είτε ως σταθεροί συνεργάτες του, και πάντοτε υπό τη μακρινή καθοδήγησή του, κατέγραψαν με κινητά τηλέφωνα ή με κάμερες την καραντίνα της Γουχάν από την αρχή έως το τέλος, συγκεντρώνοντας, συνολικά, πλάνα περίπου 500 ωρών.

Το ντοκιμαντέρ διατίθεται από τις πλατφόρμες Vimeo και Alamo. Ο Αϊ Ουέι Ουέι ήλπιζε να γίνει δεκτό και σε κινηματογραφικές διοργανώσεις, όμως τα φεστιβάλ της Βενετίας, του Τορόντο και της Νέας Υόρκης (όπως επίσης το Netflix και το Amazon) απέρριψαν την ταινία, παρά το αρχικό ενδιαφέρον τους. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Κινέζο καλλιτέχνη, είναι απλός: δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις και τις οικονομικές δοσοληψίες τους με την Κίνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης