ΜMA: Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι

Κοστούμια ιστορικών παραστάσεων μπαλέτου και όπερας, υψηλής αισθητικής μακέτες της σκηνής διαφόρων παραστάσεων, ζωγραφικούς πίνακες και σχέδια μεγάλων ρώσων ζωγράφων από τις δοκιμές σκηνικών παραστάσεων, είναι ορισμένα από τα αντικείμενα που θα παρουσιαστούν στην Αθήνα στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00) από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και θα διαρκέσει ώς τις 12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ακόμη μία διοργάνωση, στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδα – Ρωσία 2016

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι υποστηρίζει έκθεση στο εξωτερικό με αποκλειστικά δικά του εκθέματα. 

Η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, πλούσιο αρχειακό υλικό από φωτογραφίες, αφίσες και σχέδια του Μουσείου του Θεάτρου Μπολσόι, που απεικονίζουν τόσο τη μακρά ιστορία του θεσμού όσο και τη σημασία του για την παγκόσμια ιστορία της τέχνης. 

Έτσι, μουσική, χορός, θέατρο, σκηνογραφία, σχεδιασμός κοστουμιών αλλά και η ανθρώπινη διάσταση των συντελεστών του Θεάτρου Μπολσόι αποτυπώνονται τόσο μέσα από μοναδικά και περίτεχνα εκθέματα όσο και μέσα από καθημερινά προσωπικά αντικείμενα, σε ένα χώρο που προσιδιάζει στο χαρακτήρα και τη φύση τους, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Σκοπός της έκθεσης είναι από τη μία πλευρά να αποτελέσει έναυσμα και παρότρυνση προς το ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή με τη Ρωσική κουλτούρα και από την άλλη πλευρά να συμβάλει στην καλλιέργεια των επισκεπτών, παρέχοντας ένα μουσειακό βίωμα και ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπειρία που παρέχει ένας χώρος μουσικών κατά κύριο λόγο εκδηλώσεων. 

Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης