Με Πέδρο Αλμοδόβαρ ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ Βενετίας

Ο πολυβραβευμένος Ισπανός Πέδρο Αλμοδόβαρ θα ανοίξει την 78η αυλαία του παλαιότερου κινηματογραφικού Φεστιβάλ στον κόσμο, του περίφημου Φεστιβάλ της Βενετίας.


 
 

Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο, κάτοχος του Χρυσού Φοίνικα των Καννών και του βραβείου Όσκαρ για την εξαίσια ταινία του «Τα παράσιτα», θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής, η οποία θα επιλέξει ανάμεσα σε 21 ταινίες την κατάλληλη για τον Χρυσό Λέοντα.


 
 

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ, «Παράλληλες μητέρες», με κυρίαρχη μορφή τη μούσα του, Πενέλοπε Κρουζ, θα ανοίξει το Φεστιβάλ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών μαμάδων, τις οποίες υποδύονται εκτός της Κρουζ, η Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν και η νεαρή Μιλένα Σμιτ.


 
 

Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την επιστροφή των αμερικανικών στούντιο στη Βενετία, μετά από την αναγκαστική περσινή απουσία λόγω της πανδημίας.


 
 

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα παρουσιάσει μια ταινία εποχής εκτός συναγωνισμού, με τίτλο «The Last Duel», που πραγματεύεται την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που κακοποιήθηκε από έναν ισχυρό πολεμιστή και την οποία κανείς δεν θέλει να πιστέψει.


 
 

Ένα άλλο πολυαναμενόμενο blockbuster είναι το «Dune», η τελευταία παραγωγή του Ντενί Βιλνέβ. Η ταινία -της οποίας η κυκλοφορία έχει αναβληθεί πολλές φορές, θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο στις ευρωπαϊκές αίθουσες.


 
 

Στο διαγωνιστικό κομμάτι μετέχουν και πέντε ιταλικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας του Πάολο Σορεντίνο ,«The Hand of God», με την Κρίστεν Στιούαρτ στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.


 
 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα ανοίξει αυλαία την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 του ίδιου μήνα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης