Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Διοργανώνει μουσικό αφιέρωμα στα νοσταλγικά ελληνικά τανγκό

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό παρουσιάζει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με τη Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη και εκλεκτούς συντελεστές, που θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.

Ο λαϊκός τροβαδούρος Μπάμπης Τσέρτος, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο τενόρος Μιχάλης Δημητρακάκος και οι τραγουδίστριες της έντεχνης και τζαζ σκηνής Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη αναβιώνουν υπέροχες μελωδίες, με τον ερωτικό στίχο μεγάλων συνθετών και στιχουργών του Μεσοπολέμου.

Ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής την ατμόσφαιρα μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.

O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της δεκαπενταμελούς Ορχήστρας με τον δροσερό ήχο των μαντολίνων, επιμελήθηκε και το πρόγραμμα της βραδιάς.

Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια «Θα ξανάρθεις», «Σπιτάκι μου παλιό» (Γιαννίδης), «Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες», «Ζητάτε να σας πω» (Αττίκ), «Θυμήσου κάποτε πόσο αγαπιόμαστε» (Γούναρης), «Θα σε πάρω να φύγουμε» (Σπάρτακος), «Άσε τον παλιόκοσμο να λέει», «Ας ερχόσουν για λίγο» (Σουγιούλ), «Το τανγκό της Αθήνας», «Ένας φίλος ήρθε απόψε» (Μουζάκης), αλλά και τα υπέροχα τραγούδια της μοναδικής Χαρούλας Αλεξίου «Το τανγκό της Νεφέλης» και «Για ένα τανγκό»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης