Λαΐς: Πρεμιέρα του 2ου Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά Αθήνας με 'Ροκ για πάντα'

Πρεμιέρα του 2ου Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά Αθήνας με ''Ροκ για πάντα''

Το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου, στις 21:00, ανοίγει το 2ο Athens Open Air Film Festival στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό «Κεραμεικός»), με την πανελλήνια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου ροκ 'ν ρολ ρομάντζου «Ροκ για πάντα» («Rock οf Ages»).

Ροκ μιούζικαλ στηριγμένο στην ομότιτλη θεατρική επιτυχία του Μπρόντγουεϊ (μάλιστακέρδισε 5 υποψηφιότητες στα θεατρικά βραβεία Τόνι), το φιλμ γυρίστηκε από τον Ανταμ Σάνκμαν και ταιριάζει απολύτως στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της εποχής: ο Τομ Κρoυζ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός πενηντάρη ροκά, ο οποίος θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην κεντρική ιστορία της ταινίας που αφορά μια κοπέλα από την επαρχία (Τζούλιαν Χάου) η οποία κυνηγά το όνειρο και τον έρωτα στο φαντασμαγορικό αλλά επίπλαστο Λος Άντζελες.

Δίπλα στον Κρουζ εμφανίζονται οι Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν και η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς σε έναν εντελώς απρόβλεπτο ρόλο.

Το Athens Open Air Festival είναι το πιο δροσερό κινηματογραφικό γεγονός στην Αθήνα και κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, λίγο πριν από την προβολή της ταινίας, θα αποκαλυφθούν όλες οι εφετινές δράσεις του όπως έχουν προγραμματιστεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που το διοργανώνουν.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει πάρτι-έκπληξη, φόρος τιμής στην κουλτούρα της δεκαετίας του 1980, τη μουσική του οποίου θα προγραμματίσουν δύο μουσικοί παραγωγοί νοσταλγοί των eighties, η Νίκη Ξένου και ο Μάρκος Φράγκος.

Πέρσι το 1ο Athens Open Air Film Festival φρόντισε να διοργανώσει προβολές σε πλατείες, πάρκα, δρόμους, γειτονιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, δίνοντάς στα άλλοτε αγαπημένα σημεία της πόλης μας τη λάμψη που τους άξιζε.

Εφέτος το 2ο Φεστιβάλ προτείνει και πάλι μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε εξωτερικούς χώρους όπως η πλατεία Αυδή, ο χώρος έξω από τον σταθμό του Θησείου στην Ερμού, το Πάρκο Ελευθερίας, η Ακαδημία Πλάτωνος, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και το προαύλιο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (εν καιρώ θα ανακοινώνονται και κάποιοι ακόμη χώροι που το Φεστιβάλ εφέτος θα κλείσει για πρώτη φορά).

Το 2ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης