Κόντρα Κοτζιά και ανθρώπων του πνεύματος

Με επιστολή του στην Athens Review of Boook, αναγνώστης χαρακτήριζε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά ως «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού".

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε με αγωγή ακιώνοντας 250.000 ευρώ. Δεκάδες πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, επιστήμονες με κείμενο που υπογράφουν υπερασπίζονται το δικαίωμα στην κριτική  και την ελευθερία του λόγου, με αφορμή την αγωγή αυτή.

"... Στις 5 Μαρτίου γίνεται η δίκη στο Εφετείο Αθηνών. Η ύπαρξη της Athens Review of Books εδώ και έξι χρόνια τιμά τα γράμματα και την ελεύθερη σκέψη. Αν γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του Ν. Κοτζιά, η Athens Review of Books προφανώς θα κλείσει. Όσοι υπογράφουμε το παραπάνω κείμενο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο", αναφέρουν.

Και καταλήγουν: "... Πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο νόμος της ανελευθερίας του λόγου, ο οποίος επιτρέπει την άσκηση τόσων καταχρηστικών αγωγών που χρησιμοποιούνται πολλές φορές ως μέσον εκβιασμού ή και αθέμιτου πλουτισμού".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης