Κίνα - Σαγκάη: Ακυρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου λόγω κορωνοϊού

Το πιο διάσημο φεστιβάλ κινηματογράφου της Κίνας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, ακυρώθηκε επίσημα για φέτος, λόγω της υγειονομικής κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού. 

Συνήθως, η εκδήλωση πραγματοποιείται στα μέσα Ιουνίου. Αντί για αυτό τον μήνα, η 25η εκδοχή του φεστιβάλ θα λάβει χώρα το 2023.

Η απόφαση να ακυρωθεί οριστικά το φετινό φεστιβάλ είναι ένδειξη των συνεχιζόμενων δυσκολιών κάτω από τις οποίες η κινηματογραφική βιομηχανία λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Κίνα.

Το 2020, το φεστιβάλ μετέφερε τις ημερομηνίες από τον Ιούνιο στον Αύγουστο, αφού οι κινηματογράφοι ήταν κλειστή για ένα χρονικό διάστημα πεντέμισι μηνών από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Ιουλίου.

Το 2021, οι διοργανωτές σκέφτηκαν να μεταφέρουν το φεστιβάλ για τον Ιούλιο, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε στην αρχική του ημερομηνία, αν και στη χώρα υπήρχαν σημαντικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί. 

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ της Σαγκάης λένε ότι θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν κινηματογραφικές εκδηλώσεις το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αναφέρεται σε δήλωση:

«Λόγω των επιπτώσεων της νέας επιδημίας του κορωνοϊού, η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης αποφάσισε ότι το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης που είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2022 θα αναβληθεί για το επόμενο έτος.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας και την ειλικρινή συγγνώμη σε ανθρώπους που νοιάζονται και υποστηρίζουν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

Εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα προγραμματίσουμε και θα πραγματοποιήσουμε σχετικά φεστιβάλ κινηματογράφου και θεματικές εκδηλώσεις το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους για να μοιραστούμε την ευχάριστη εμπειρία που φέρνει η κινηματογραφική τέχνη και οι δραστηριότητες γύρω από αυτή».

Με την άφιξη της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, μπήκε σε σκληρό και επεισοδιακό λοκντάουν που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022.

Η πόλη άνοιξε επίσημα την 1η Ιουνίου του 2022, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να ξεχυθούν στους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όμως, τα σινεμά δεν ήταν ανάμεσα στο πρώτο κύμα επαναλειτουργίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης