Κάμπερμπατς: Πηδ...ξτε τους πολιτικούς (για το προσφυγικό)

«Κανείς δεν βάζει παιδιά μέσα σε μία βάρκα, εκτός και εάν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά». Το λέει ο ποιητής Βάρσαν Σάιρ (Σομαλός) και το διαβάζει κάθε βράδυ μετά την παράσταση Άμλετ στο Λονδίνο ο ηθοποιός Κάμπερμπατς, αναφερόμενος στους πρόσφυγες από τηνΣυρία.

Ο Κάμπερμπατς μιλά μετά τις παραστάσεις στο θέατρο Μπάρμπικαν και απευθυνόμενος στους θεατές τους καλεί να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής, οι δωρεές του κοινού έχουν αποφέρει περισσότερες από 150.000 βρετανικές λίρες για λογαριασμό της οργάνωσης Save the Children.

Μιλώντας για τους υπέυθυνους της τραγωδίας ο ηθοποιός ε'ιναι ξεκάθαρος: "¨Γαμ...στε τους πολιτικούς" (το λέει επίσης κάθε βράδυ).

Στην πρεμιέρα του Black Mass στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ο Κάμπερμπατς κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για το προσφυγικό. 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι θα ήθελε να του εξηγήσει η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι πώς λειτουργεί το πολιτικό οικονομικό μοντέλο «της κατασκευής του επιχειρήματος ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος» από την εισροή μεταναστών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης