Ιστοσελίδα ειδήσεων στην... Αττική διάλεκτο από Ισπανό καθηγητή

Ο Juan Coderch γεννήθηκε στην Ισπανία, όπου έζησε τα 40 πρώτα χρόνια της ζωής του. Τελείωσε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Μεταξύ 2003-2007 δίδαξε Ελληνικά και Λατινικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ενώ σήμερα κατέχει την έδρα του καθηγητή ελληνικής και λατινικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους στη Σκωτία.

Πέρα από την ακαδημαϊκή του ενασχόληση, τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής ασχολείται με την ιστοσελίδα του, την Akropolis World News, ένα έργο ζωής η πρωτοτυπία του οποίου συνίσταται στο γεγονός ότι είναι γραμμένη στα αρχαία Ελληνικά και συγκεκριμένα στην Αττική διάλεκτο.

πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι στην αρχή αισθάνονται την επιθυμία να μελετήσουν τη γλώσσα του Περικλή να εγκαταλείπουν την προσπάθεια εξαιτίας του φόβου που εμπνέει ένα αυθεντικό κλασικό κείμενο. Έτσι προσπάθησα να τους δείξω πως αυτή η γλώσσα μπορεί να μεταφερθεί στο σήμερα», εξηγεί ο καθηγητής που στην εν λόγω ιστοσελίδα έχει τις τρέχουσες ειδήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης