Θα επαναλειτουργήσουν "Απόλλων" και "Αττικόν";

«Αττικόν» και «Απόλλων» θα επαναλειτουργήσουν. Οι δυο αίθουσες είναι άθικτες άθικτες εσωτερικά αλλά έχουν καεί στην πρόσοψή τους.

Προϋπόθεση είναι να ψηφιστεί εντός του Ιουλίου, όπως φαίνεται ότι έχει δρομολογηθεί, η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε στενή συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου και η οποία εκτιμάται ότι θα λύσει τον γόρδιο δεσμό ανάμεσα στο Ιδρυμα Σταματίου Δεκόζη - Βούρου (ΙΣΔΒ), στο οποίο ανήκουν οι κινηματογράφοι, και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών / Ιδρυμα Βούρου - Ευταξία, στο οποίο το ΙΣΔΒ οφείλει περισσότερα από 27 εκατ. ευρώ.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς κτιριακά ανήκουν στο ΙΣΔΒ. Οταν το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών δικαιώθηκε στα ανώτατα δικαστήρια το 2012 για να εισπραχθούν τα οφειλόμενα, διατάχθηκε αναγκαστική κατάσχεση μεταξύ άλλων του μισθώματος από τους κινηματογράφους και όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο. Η πυρκαγιά όμως έγινε αφορμή να πάψει να υφίσταται το συγκεκριμένο έσοδο ως συνέπεια της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης