Θέατρο Πορεία: Πρεμιέρα το Σάββατο για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μυθιστορήματα των τελευταίων 60 χρόνων, η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ.Καραγάτση, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι από το θέατρο Πορεία και το Φεστιβάλ Αθηνών, επαναλαμβάνεται από τις 22 Νοεμβρίου στο θέατρο Πορεία.

Στο επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα, ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασική παιδεία.

Ερχόμενη σε επαφή όμως με την ίδια την χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο τραχύ, κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και τη οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, τμήμα της γνωστής τριλογίας «Λιάπκιν -Χίμαιρα - Γιούγκερμαν», μελετάει ενδελεχώς την δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στην Δύση.

Κρύβει καλά τον ακραίο και κατάμαυρο ρομαντισμό του, κάτω από πέπλο κυνισμού ή και ωμότητας. Βαθιά απελπισμένος ο ίδιος, μετατρέπει την Μαρίνα σε χίμαιρα, αρνούμενος την έννοια της αγάπης.

Συντελεστές:

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά – Κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σκηνοθεσία κινηματογραφικού μέρους: Χρήστος Δήμας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Άννα Πασπαράκη, Δήμητρα Κουτσοκώστα
Βοηθός σκηνογράφου: Τίνα Τζόκα
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Ψαρράς, Όμηρος Πουλάκης, Σοφία Σεϊρλή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αλίκη Αλεξανδράκη, Δημήτρης Τάρλοου.

Προπώληση εισιτηρίων - πληροφορίες: Θέατρο Πορεία 210 8210991

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Tετάρτη και Kυριακή 19.30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00. Τιμές: κάθε Τετάρτη 14 ευρώ, Πέμπτη – Κυριακή 14 – 20 ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης