Η χριστουγεννιάτικη Αθήνα, πανέμορφη μέσα σε έναν γαλαξία αστέρων - (Πώς τέσσερις κανόνες του Μπακογιάννη αλλάζουν την πρωτεύουσα)

Ο Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει. Και όσοι πιστεύουν ότι ως Δήμαρχος θα αλλάξει θεαματικά την πρωτεύουσα δικαιώνονται καθημερινά. Ο εορταστικός διάκοσμος της Αθήνας επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μπακογιάννης κινούμενος με ΤΈΣΣΕΡΙΣ σταθερούς κανόνες θα αφήσει εποχή.

1. Ο Δήμος ασχολείται πλέον με το σύνολο των θεμάτων του, δηλαδή δίδονται λύσεις και για τα μικρά και τα μεγάλα της πόλης.

2. Για κάθε τι υπάρχει σχέδιο, χρηματοδότηση και τελικός στόχος. Στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου δεν υπάρχουν τρύπες και κενά, αλλά ενασχόληση για όλα.

3. Έχουν ενεργοποιηθεί τα στελέχη του Δήμου πρωτοφανώς. Πιστεύουν στο αποτέλεσμα, δίνουν μάχη για αυτό. Οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι υπηρεσίες πρωταγωνιστούν στο αποτέλεσμα, απόδειξη ότι αν ένας φορέας διοικηθεί με οράματα και ρεαλισμό ο όρος "δημόσιος υπάλληλος" καταργείται.

4. Μαξιμαλισμός. Ο Δήμαρχος χειρίζεται τα θέματα της πρωτεύουσας με την λογική μιας μεγάλης σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης και αυτό φέρνει όλο και σπουδαιότερα αποτελέσματα, που μέρα με τη μέρα γίνονται ορατά στους περισσότερους.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΕΤΟΣ ΕΟΡΤΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Χριστούγεννα η κίνηση στους αθηναϊκούς δρόμους δεν θα θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές, αφού λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό το λιανεμπόριο υπολειτουργεί. Ωστόσο η φετινή διακόσμηση είναι εκπληκτικλη.

Οι κεντρικοί δρόμοι, πλατείες, αλλά και μικρές γωνιές του κέντρου έχουν γεμίσει με λαμπιόνια, δημιουργώντας μια εικόνα αισιοδοξίας και ελπίδα στα μάτια των πολιτών εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. (Αυτός ήταν ο στόχος;)

Στο κέντρο, τοποθετήθηκε ένα φυσικό δέντρο 15 μέτρων από το Καρπενήσι. Μαζί με την τσιμεντένια βάση του φτάνει τους 30 τόνους. Παράλληλα πέριξ της πλατείας τοποθετήθηκαν πάνω από 10.000 λαμπιόνια σε διάφορα χρώματα, αλλά και κατακόκκινα αλέξανδρινά, τα λεγόμενα «λουλούδια των Χριστουγέννων».

Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από την φωταγώγησή του είναι πραγματικά εντυπωσιακές. «Αρκετά χρόνια δεν είχαμε πλατεία και αρκετά έλειψε το φως από όλη την περιοχή. Σε αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα, έχουμε ξανά την πλατεία Ομονοίας με τον στολισμό που της πρέπει», έγραψε στα social media o δήμαρχος Αθηναίων.

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχει δεσμευτεί ότι την φετινή χρονιά δεν θα στολιστεί μόνο το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα στολιστούν 29 χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης