Η προτομή του Θεμιστοκλή έρχεται στην Αθήνα

Η προτομή του Θεμιστοκλή από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Οστια στην Ιταλία έρχεται στην Αθήνα. Το γνωστό ρωμαϊκό αντίγραφο του αρχαίου Ελληνα πολιτικού και στρατηγού της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας θα έρθει από την Ιταλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενόψει της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «Οι μεγάλες νίκες. Στα όρια του μύθου και της Ιστορίας».

Η έκθεση θα παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Μαραθώνα μέχρι και τις Πλαταιές, γεγονότα στα οποία ο Θεμιστοκλής είχε ενεργό ρόλο και ηγετική συμμετοχή.

Ο Ελληνας πολιτικός συμμετείχε ως αρχηγός της Λεοντίδας φυλής στη Μάχη του Μαραθώνα, που εκτυλίχθηκε το 490 π.Χ., και με τη νίκη των Αθηναίων και των Πλαταιών έκλεισε η περίοδος της πρώτης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

Δέκα χρόνια μετά, ο Θεμιστοκλής έπεισε τους Αθηναίους να δημιουργήσουν στόλο από τριήρεις και υπήρξε ο αρχιτέκτονας της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που έληξε με τη νίκη των συμμάχων έναντι των Περσών.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προετοιμάζει πυρετωδώς την έκθεση η οποία θα ανοίξει στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης