Η μαγική επιστροφή Τσιτσιπά στα μεγάλα

Ένας... άλλος Τσιτσιπάς, αυτός από τα παλιά, προκρίθηκε τον τελικό του τουρνουά Masters στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. "Ξέχασε" τις αδικαιολόγητες ήττες του από κατώτερους τενίστες και αφού πέρασε με τρεις νίκες στους "4" επικράτησε στα ημιτελικά με 2-1 σετ του Ρώσου Ντανίλ Μεντβέντεφ (7-6, 3-6, 6-3 σε 2 ώρες και 24 λεπτά), που θυμίζουμε σήμερα ειναι στο νο 1.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον 10o τίτλο της καριέρας του, απέναντι στον 25χρονο Μπόρνα Τσόριτς από την Κροατία (νούμερο 152 στον κόσμο - απέκλεισε όμως Ναδάλ και Αλιασίμ και στα ημιτελικά απέκλεισε με 6-3, 6-4 τον Καμ Νόρι).

Με τη νίκη επί του Μεντβέντεφ (νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη), ο Τσιτσιπάς αναμένεται να «ανέβει» στο νούμερο 5 της κατάταξης, ενώ εφόσον κατακτήσει τον τίτλο, θα ξεπεράσει και τον Κάρλος Αλκαράθ, φτάνοντας στο νούμερο 4.

Ο Τσιστσιπάς είχε φτάσει στους "4" και στο διπλό με τρεις σπουδαίες νίκες μαζί με τον Ρουν, αλλά επειδή το ματς με τον Μεντβέντεφ καθυστέρησε επί 5 ώρες λόγω βροχής, αποσύρθηκε αναγκαστικά, για να παίξει ξεκούραστος τον τελικό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης