Η Γιάννα Αγγελοπούλου εξηγεί τα περί Καποδίστρια

"Αν προσβάλαμε ζητώ συγγνωμη". Η Γιάννα Αγγελοπούλου έδωσε εξαιρετικές εξηγησεις - απαντησεις για το λογότυπο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" αλλά και την πρόσφατη ανάρτηση για τον Καποδίστρια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Για τη ελληνική σημαία και το σήμα της Επιτροπής: «Κατ’ αρχάς έχουμε σημαία. Μας συγκινεί η σημαία μας. Η σημαία μας έχει σταυρό. Ριγούμε όταν τη βλέπουμε. Όταν ανέβαινε η σημαία μας, όταν κέρδιζε ένας αθλητής μας, κλαίγαμε όλοι από συγκίνηση. Όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο και βλέπουμε τη σημαία μας ριγούμε. Άλλο αυτό και άλλο το λογότυπο της Επιτροπής 2021 η οποία έχει αρχή και τέλος.

Το λογότυπο είναι ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα το οποίο δείχνει τα κύματα, τα ανεβοκατεβάσματα, το τι πέρασε η χώρα μας. Τελειώνει ανοδικά… Θέλει να σημάνει ότι περάσαμε όλα αυτά τα κύματα και εδώ είμαστε για να προχωρήσουμε. Μη συγχέετε το ένα με το άλλο».

Για το ζήτημα με την ανάρτηση για τον Καποδίστρια: «Πρέπει να σταματήσουμε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που έχουν μια διαφορετική άποψη από εμάς; Όχι βέβαια. Μέσα στην Επιτροπή υπάρχουν τα μέλη της Ολομέλειας τα οποία είναι άνθρωποι με πραγματικά εντυπωσιακά βιογραφικά.

Επειδή αναφερθήκατε στον συγκεκριμένο, τον κ. Χατζή, έχει γράψει σε ξένο λεξικό πραγματεία για τον Καποδίστρια. Έχει γράψει διάφορα άρθρα εκθειάζοντας τον. Ποιο ήταν το λάθος; Ότι απομονώθηκε ένα μικρό κομμάτι από ένα παλαιότερο άρθρο του και αυτό ανέβηκε. Σκοπός δεν ήταν ούτε να υποτιμήσουμε τον Καποδίστρια, ούτε να χαρακτηρίσουμε τον Καποδίστρια.

Γιατί σας επαναλαμβάνω, ο ρόλος μας δεν είναι ούτε να γράψουμε ιστορία, ούτε να ξαναγράψουμε ιστορία, ούτε να πάρουμε τη μία και την άλλη πλευρά της ιστορίας. Ρόλος μας είναι να προβάλουμε την ιστορία. Και από όλα αυτά που έχουν γίνει στην Ελλάδα μας, υπάρχουν λαμπρές στιγμές, υπάρχουν και σκοτεινές στιγμές, που ακόμα και η αναφορά τους είναι ένα μάθημα. Μιλάτε για τον Καποδίστρια.

Είμαι σίγουρη ότι θα μιλήσετε και για τον Καραϊσκάκη. Για τον Καραϊσκάκη που ήταν ένας αθυρόστομος άνδρας, που είπε πολλά και γράφτηκαν πολλά, αλλά έδωσε το αίμα του για την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Ζητώ συγνώμη εάν προσβάλαμε...".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης