Δωρεάν πρόβες στο Μέγαρο Μουσικής για νέους καλλιτέχνες

Δωρεάν πρόβες για νέους δημιουργούς του θεάτρου, της μουσικής και του χορού προσφέρει πρόγραμμα που λανσάρει το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής.

Οι νέοι καλλιτέχνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα υπόγεια και τις αίθουσες δοκιμών του Μεγάρου, το οποίο θα λειτουργήσει έτσι ως φυτώριο σύγχρονης δημιουργίας. 

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και μπορεί να αξιοποιηθεί και από άλλους φορείς, διευκρίνισε το υπουργείο.

Τα καλλιτεχνικά σχήματα που θα μπορούν να κάνουν πρόβες μέχρι και τον Ιούλιο του 2017, εφόσον αξιολογηθούν από αρμόδιες Επιτροπές είναι: 

  • 15-20 θεατρικά (2 μήνες πρόβες)
  • 10-12 χορού (1 μήνα πρόβες)
  • 35 μουσικά (1 μήνα πρόβες)
  • 2-3 όπερας/μουσικού θεάτρου (2 μήνες πρόβες)

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο [email protected]. Το αίτημα χρειάζεται να αναφέρει το όνομα του σχήματος, τον υπεύθυνο, στοιχεία επικοινωνίας, τον συνολικό αριθμό των συντελεστών και λοιπών ατόμων που απαρτίζουν το σχήμα, σύντομη περιγραφή της πρότασης, το διάστημα για το οποίο επιθυμούν το χώρο προβών, καθώς και την πιθανή πρόβλεψη του χώρου παρουσίασης της συγκεκριμένης δουλειάς.

Την επιλογή θα κάνει με καλλιτεχνικά κριτήρια ομάδα εργασίας ειδικών η οποία θα απαρτίζεται από τους Μίλτο Λογιάδη (Μουσική), Μαριάννα Κάλμπαρη, Πρόδρομο Τσινικόρη και Στεφανία Γουλιώτη (Θέατρο), Μαριάννα Καβαλιεράτου, Ηλιάσκου Πηνελόπη και Φρόσω Τρούσα (Χορός). Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας θα είναι ο Μίλτος Λογιάδης ενώ συντονιστικό ρόλο εκ μέρους του υπουργείο έχει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Περισσότερες διευκρινίσεις στα τηλέφωνα: 210 8201737 Ευανθία Αγγελάκη, 21313627 Βαγγέλης Παπαδάκης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης