Έρχεται η δράση η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2018 και το 2019.
Μετά από 2 χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί στην ελληνική επικράτεια κατά την πανδημία, η αγαπημένη εκδήλωση των ζυθόφιλων, και όχι μόνο, επιστρέφει δυναμικά, επιτρέποντας και πάλι στα ζυθοποιεία να ανοίξουν για το κοινό.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ζυθοποιεία, αλλά και νέα, μικρότερα ζυθοποιεία, σε όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες.
Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στην δράση για το 2022 είναι τα εξής:
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE,
- Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ,
- Ζυθοποιιία Χίου ΙΚΕ,
- Κορινθιακή Ζυθοποιία ΑΕ,
- Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ,
- Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ,
- Μικροζυθοποιία Καβάλας,
- Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο,
- Μικροζυθοποιία Local streets beer,
- Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE,
- Μικροζυθοποιία Septem OE,
- Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος ΑΕ,
- Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ και
- Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.
Στο πλαίσιο της δράσης, στα ζυθοποιεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως: Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων που συμμετέχουν, καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα, παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας, γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους, γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα ζυθοποιεία-μέλη που συμμετέχουν αλλά και για το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr.