Ανακάλυψαν ένα νέο διάδρομο στην μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Ένας καλά κρυμμένος διάδρομος, μήκους εννέα μέτρων, ανακαλύφθηκε κοντά στην κύρια είσοδο της Μεγάλης Πυραμίδας, της Γκίζας, ηλικίας 4.500 ετών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ευρήματα, ανακοίνωσαν Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι. 

Όπως αναφέρει το Reuters, η ανακάλυψη στα «έγκατα» της πυραμίδας της Γκίζας, το τελευταίο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που δεν έχει καταστραφεί, έγινε στο πλαίσιο του project Scan Pyramids που από το 2015 χρησιμοποιεί μη επεμβατική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της υπέρυθρης θερμογραφίας, τρισδιάστατες προσομοιώσεις και απεικόνισης κοσμικής ακτινοβολίας για να διεισδύσει οπτικά μέσα στην πολυδαίδαλη δομή της. 

Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature την Πέμπτη ανέφερε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να συμβάλει στη γνώση σχετικά με την κατασκευή της πυραμίδας και τον σκοπό ενός ασβεστολιθικού αετώματος που βρίσκεται μπροστά από το διάδρομο. 

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας κατασκευάστηκε ως μνημειακός τάφος γύρω στο 2.560 π.Χ. κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Χέοπα (ή Χούφου). Με ύψος 146 μέτρων (σήμερα  139 μέτρα) και ήταν η ψηλότερη κατασκευή που κατασκευάστηκε από ανθρώπους μέχρι την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι το 1889.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης