Το Μουσείο του Λούβρου αναγκάστηκε να κλείσει την έκθεση ισλαμικής τέχνης, στο υπόγειό του, μετά την απότομη άνοδο της στάθμης των νερών του ποταμού Σηκουάνα, έπειτα από πολλές εβδομάδες σφοδρών βροχοπτώσεων.
Στις αρχές της εβδομάδας, ο Σηκουάνας φούσκωσε σε σημείο που τα ποταμόπλοια δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν κάτω από τις παλιές γέφυρες της γαλλικής πρωτεύουσας, γύρω από τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων.
Οι αρχές προειδοποίησαν τουρίστες και ντόπιους να αποφεύγουν τις όχθες του, για να μην παρασυρθούν από τα νερά, και οι αγκυροβολημένες φορτηγίδες στις βυθισμένες στα νερά προβλήτες έμοιαζαν σαν να βρίσκονται στη μέση ενός κατά πολύ πλατύτερου ποταμού.
Έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί που βρίσκονται κοντά στον ποταμό, όπως εκείνοι του Καρτιέ Λατέν και του Σεν Μισέλ, που προσελκύουν πολλούς τουρίστες, αναγκάστηκαν επίσης να κλείσουν.
Το Λούβρο, το μεγαλύτερο Μουσείο του κόσμου που φιλοξενεί έργα παγκόσμιας φήμης, όπως την «Αφροδίτη της Μήλου» και τη «Μόνα Λίζα», αποφάσισε να κλείσει ένα μέρος της έκθεσής του για προληπτικούς λόγους, επειδή ένα μεγάλο τμήμα του γειτονεύει με τον ποταμό. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν τα έργα θα μεταφερθούν σε άλλον χώρο.
«Μια μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Υπενθύμισε, επίσης, ότι το 2016, όταν είχαν ληφθεί και πάλι μέτρα για να προστατευθούν τα εκθέματα από τα νερά, δεν παρατηρήθηκε καμία ζημιά.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη των υδάτων του ποταμού μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 μέτρα.
Το 1910, είχαν προκληθεί σοβαρές καταστροφές στο Παρίσι από τις πλημμύρες, όταν τα νερά του Σηκουάνα έφτασαν τα 8,65 μέτρα, ύψος που έχει ξεπεραστεί μόνο μία φορά στην ιστορία της παρισινής πρωτεύουσας, τον Φεβρουάριο του 1658.