«Sons of anarchy»:Πέθανε ο ηθοποιός William Lucking

Ο Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της θεατρικής σκηνής William Lucking, περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του ως Piermont «Piney» Winston, σε 35 επεισόδια της σειράς «Sons of anarchy», πέθανε σε ηλικία 80 ετών.


 
 

Ο Lucking άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Οκτωβρίου, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας.


 
 

Γεννήθηκε το 1941 στο Μίσιγκαν και μετά την αποφοίτησή του από το UCLA, από όπου πήρε πτυχίο στη Λογοτεχνία, έκανε θεατρικές σπουδές στο Pasadena Playhouse.


 
 

Είχε παίξει στη σειρά «The A-Team», ενώ στον κινηματογράφο μεταξύ άλλων είχε μετάσχει στις ταινίες «Oklahoma Crude» (1976), «The Magnificent Seven Ride!» (1972), «The Crazy World of Julius Vrooder» (1974), «The River Wild» (1994), «Erin Brockovich» (2000), «The Rundown» (2003), «The World’s Fastest Indian» (2005) και «Contraband» (2012).

«Αν και έπαιζε συχνά σκληρούς και δυνατούς, στην πραγματική ζωή του ήταν ένας ευγενικός άνδρας με εξαιρετικό μυαλό, που αγαπούσε να μιλά για την πολιτική και την επικαιρότητα, να συζητά για τη φιλοσοφία και να εκφράζει εύστοχες απόψεις για την τέχνη και την ποίηση», ανέφερε η σύζυγός του, Sigrid Insull Lucking, σε νεκρολογία που δημοσίευσε στο Facebook ο φίλος και συνάδελφος του εκλιπόντα, Stephen Macht.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης