«The Crown»: Σήμερα η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της νέας σεζόν

Η διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας Netflix υπερασπίστηκε το σόου της χαρακτηρίζοντάς το μια «φανταστική δραματοποίηση».

Κι αυτό, μετά τις έντονες αμφισβητήσεις για τον τρόπο που παρουσιάζονται καταστάσεις στη σειρά. Τελευταίοι που έκαναν τέτοιου είδους σχόλια είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ αλλά και η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς.

Σύμφωνα μάλιστα, με το bbc.com, το Netflix, πρόσθεσε μια υποσημείωση όπου διαφημίζει το σόου, ως σειρά «εμπνευσμένη από γεγονότα της πραγματικής ζωής».

Ο νέος κύκλος της σειράς αναφέρεται στη δεκαετία του ’90 οπότε η βασίλισσα παρουσιάζεται να διανύει την 6η δεκαετία της ζωής της. παρακολουθεί γάμους της οικογένειας να αποτυγχάνουν -πρώτος και καλύτερος αυτός του Καρόλου με την Νταϊάνα- ενώ υπάρχουν αιχμές και για σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Φίλιππου και της λαίδης Ρόμσεϊ, που ήταν 32 χρόνια νεότερή του.

Αυτό που εξόργισε όμως τον πρώην πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ είναι το γεγονός ότι η σειρά υπαινίσσεται ο ότι ο Κάρολος ήθελε να αναγκάσει τη βασίλισσα να παραιτηθεί. Ο ίδιος χαρακτήρισε αυτό τον υπαινιγμό ως μια «κακόβουλη ανοησία»!

Ο νέος κύκλος της σειράς του Netflix φαίνεται να έχει διχάσει τους κριτικούς και να έχει λάβει τις λιγότερο θετικές κριτικές από όλους τους προηγούμενους.

Μάλιστα, στο Rotten Tomatoes, ο 5ος κύκλος του «The Crown» έχει συγκεντρώσει ποσοστό 62% με βάση 21 κριτικές. Αυτό είναι μία μείωση της τάξης του 33% από την 4η σεζόν, που είχε συγκεντρώσει ποσοστό 95% και είχε κερδίσει το βραβείο Emmy για Καλύτερη Δραματική Σειρά.

Οι κριτικές του Variety και του Guardian έχουν αρνητική διάθεση με το πρώτο να αναφέρει πως η 5η σεζόν είναι «λιγότερο πειθαρχημένη από ποτέ» και το δεύτερο να γράφει: «τα νέα επεισόδια είναι κομψά και συχνά απλά βαρετά, με τον Μόργκαν να επικεντρώνεται σε παράπλευρες πλοκές για να κρύψει το γεγονός ότι όλα όσα έχει να πει για τους Windsors έχουν ήδη ειπωθεί».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης