«Όμορφα Πλάσματα» στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Όμορφα Πλάσματα» φιλοξενεί η νέα αίθουσα εκθέσεων που εγκαινιάστηκε στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το οποίο εδώ και λίγο καιρό άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό με τη χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


 
 

«Συγκεντρώνει εντυπωσιακά κοσμήματα, εμπνευσμένα από ψάρια, πουλιά, πεταλούδες, πάνθηρες, σαύρες, ακόμη και αράχνες και μέδουσες, μεταξύ άλλων, φιλοτεχνημένα από καλλιτέχνες του κοσμήματος» εξήγησε, η Ellen Futter, πρόεδρος του ΑΜΝΗ, σε ανακοίνωση για την έκθεση «Beautiful Creatures: Jewelry Inspired by the Animal Kingdom».

Μεταξύ των εκθεμάτων και η περίφημη καρφίτσα «Αστερίας» του Σαλβαδόρ Νταλί.

 


 
 

Την πρώτη έκθεση με την οποία εγκαινιάζεται η νέα αίθουσα επιμελείται η ιστορικός κοσμημάτων Marion Fasel συγκεντρώνοντας 104 κοσμήματα που φιλοτεχνήθηκαν τα τελευταία 150 χρόνια - στην ουσία, από την ίδρυση του μουσείου το 1869 έως τις μέρες μας.


 
 

Τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο σε κοσμήματα από τα τέλη του 19ου αιώνα, εμπνευσμένα από συλλογές εντόμων. Ανάμεσα σε αυτά, ένα σκαθάρι από σμαράγδια και χρυσό και ένα σκαθάρι της οικογένειας Lucanidae από διαμάντια, ρουμπίνια, χρυσό και λευκόχρυσο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης