«Σωτηρία με λένε», με την Κάτια Γκουλιώνη, στο θέατρο Μικρό Χορν

Το εμβληματικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου, «Σωτηρία με λένε», με συνοδεία ζωντανής μουσικής, σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου, με την Κάτια Γκουλιώνη στον ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου, παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Χορν [Αμερικής 10, Αθήνα].

Πρόκειται για ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού, το σύγχρονο ανέβασμα του οποίου αφιερώνεται στη μνήμη της συγγραφέως και της Ντίνας Κώνστα που συνέδεσε το όνομά της με αυτόν τον ρόλο.

Στην υπόθεση του έργου, η Σωτηρία Μπέλλου βρίσκεται στο νοσοκομείο, λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή τη στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε.

Η Σοφία Βέμπο -που, χωρίς να το γνωρίζει, τη μύησε στο τραγούδι, ο Βασίλης Τσιτσάνης -που της άνοιξε τον δρόμο, ο Παπαϊωάννου -που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο -που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Αυτό το βράδυ,  η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Τον ρόλο της νοσοκόμας της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Ιωάννα Μονέδα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Πάρι Μέξη και οι φωτισμοί του Χάρη Δάλλα. Τη ζωντανή μουσική ερμηνεύουν ζωντανά ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης