«Για τη Σμύρνη»: Μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο

Στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα είναι αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία που θα δώσει ο Σταμάτης Σπανουδάκης, στις 3 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο.

«Για τη Σμύρνη» θα είναι ο τίτλος της μουσικής αυτής βραδιάς κατά τη διάρκεια της οποίας ο συνθέτης θα παρουσιάσει έργα από το σύνολο της μουσικής του διαδρομής.

Τίτλος δανεισμένος από την ομώνυμη δισκογραφική δουλειά που είχε κυκλοφορήσει ο Σταμάτης Σπανουδάκης το 2001 η οποία περιείχε 14 συνθέσεις μεταξύ των οποίων και κάποια τραγούδια, σε στίχους του ίδιου, ερμηνευμένα από παιδικές χορωδίες.

«22 η Σμύρνη, ΄22 η φετινή χρονιά και 22 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου μου “Για την Σμύρνη”.Αριθμοί που ίσως και να μην σημαίνουν τίποτε. Ίσως και να σημαίνουν πολλά.
Νοήματα και έννοιες που μια ζωή, όπως συμβαίνει και με τη μουσική, ανιχνεύουμε χωρίς ποτέ να τα αγγίζουμε πραγματικά. Υπόσχομαι να είμαι παρών, αναμένοντας τη μαγεία που συντελείται, όταν ήχος και ακροατής, με ένα δάκρυ, ενώνονται» σημειώνει ο ίδιος αναφερόμενος στις συμπτώσεις που χαρακτηρίζουν τη συναυλία του στο Ηρώδειο.

Στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείο ο συνθέτης θα συνοδεύεται από μια ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών, η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», και η πολυμελής μικτή χορωδία «Μελωδοί», με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.

Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Γενικό Φιλόπτωχο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκριμένα στα Κέντρα Ενοριακής Αγάπης -Συσσίτια Ενοριών Αθήνας, που παρέχουν καθημερινά μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης