Οι εμπνευστές του στησίματος της υπόθεσης Novartis σύντομα θα απολογούνται. Oi καταγγελίες του κ. Αγγελή που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, προκάλεσαν τη δρομολόγηση εξελίξεων, η συνέχεια των οποίων παραπέμπει σε δικαστικούς και κοινοβουλευτικούς ελέγχους για το τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση της Novartis, όπου χωρίς στοιχεία πολιτικοί βρέθηκαν με τη «ρετσινιά» του δωρολήπτη, ανάμεσά τους πρώην υπουργοί και πρώην πρωθυπουργοί.
Ηδη, η κίνηση του κ. Ιωάννη Αγγελή, την οποία δέχθηκε τελικώς και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να βγουν από το αρχείο και να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας οι μηνύσεις τριών πολιτικών, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis, oδηγεί άμεσα στη Βουλή τη σχετική δικογραφία, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο κοινοβουλευτικών ελέγχων με τη σύσταση είτε Προανακριτικής είτε Εξεταστικής Επιτροπής.
Οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, που βγήκαν από το αρχείο, αποτελούν ήδη το όχημα της κοινοβουλευτικής διερεύνησης από τη νέα Βουλή, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταμηνύσει πριν από ενάμιση χρόνο, όχι μόνον τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους εισαγγελείς Διαφθοράς, αλλά και τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Τέλος για τον ρόλο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» για τον οποίο για πρώτη φορά μίλησε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, όταν παραιτήθηκε καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της, ο κ. Αγγελής αφιερώνει στις αλλεπάλληλες αναφορές του ειδικές μνείες, περιγράφοντάς τον ως «μέλος της κυβέρνησης που έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη και ενδεχομένως και με μυστικές υπηρεσίες», ενώ του αποδίδει παρεμβατικές δραστηριότητες στην έρευνα για τη Νοvartis, φθάνοντας στο σημείο να τον θεωρεί αρχιτέκτονα του σχεδίου ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.