Όζουσες καταγγελίες (και) στον ΟΚΑΝΑ για διασππάθιση χρήματος

Τι συμβαίνει στον ΟΚΑΝΑ; Η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέτα Μακρή, καταγγέλλει  «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ», τονίζοντας ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα. Επίσης ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι παρατυπίες αναφέρονται σε κέντρα πρόληψης και σε χρήματα που προορίζονταν για αυτά, όπως και σε σύμβαση που έχει γίνει με το ΚΕΛΠΝΟ. Το ΚΕΛΠΝΟ την κατήγγειλε και τα χρήματα αναζητώνται. Οι παρατυπίες αναφέρονται επίσης και στη χορήγηση φαρμάκων.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ προέβη σε καταγγελία ότι η υφυπουργός Υγείας τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» δήλωσε η κ. Μαλλιώρη.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης