Ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή με Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ και Φωκά στους ΑΝΕΛ

Στις 12 το μεσημέρι, αρχίζει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης εμπιστοσύνης η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει την πλειοψηφία των 151 αφού ήδη προσχώρησε και ο κ. Δανέλλης, ενώ στους ΑΝΕΛ προσχώρησε και ο κ. Φωκάς - ανεξάρτητος πρώην Ένωση Κεντρώων.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν, κατά σειρά, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Ενδεικτικά της στάσης που αναμένεται να τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (στον ΑΝΤ1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ευθέως ως σκηνοθετημένη την παραίτηση Καμμένου («Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση,  πρόκειται για κακοπαιγμένο θέατρο») και κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν τι θα σημάνει πιθανή παροχή στήριξης στην κυβέρνηση: «ναι στις Πρέσπες και παράταση του βίου μιας επιζήμιας κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι, κρίνοντας όπως είπε «από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που ανακάλυψε και θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα» ότι ο τελευταίος θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά «όχι και την εμπιστοσύνη του λαού». «Γι’ αυτό», είπε «η καθαρή λύση είναι εκλογές τώρα».

Ερωτηθείς για την πρόταση Καμμένου να δεχθεί καμία χρήση του όρου Μακεδονία για να ψηφίσουν μαζί πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο κ. Καμμένος που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας, κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας, καθώς όταν είχε την δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να μην υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν το έκανε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης