Χρυσοχοίδης: Αποφάσιζαν μόνοι τους για το μνημόνιο. Δεν ρώταγαν κανέναν. Αυτό είπα.

Μ. Χρυσοχΐδης

Ήξερα τα βασικά του μνημονίου, όχι τις 2.200 σελίδες του. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν ρώταγαν κανέναν.

Ερχόντουσαν και έλεγαν πιεστικά: "Είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο. Ψηφίστε για να πάρουμε την (επόμενη) δόση". Δηλώσεις Χρυσοχοίδη το πρωί στο Mega, όπου ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ διευκρίνιζε την πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν ήξερε τα του μνημονίου.

"Το πολιτικό σύστημα έχει την ευθύνη γι αυτό που ζούμε. Είναι βαθιά πρωθυπουργοκεντρικό, δεν λειτουργούν οι θεσμοί, όλα τα αποφασίζει μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα" είπε και συνέχισε. "Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα παραμένει στη θέση του. Το αφήνουμε ακόμα να υπάρχει και να κάνει κακό στη χώρα".

Μιλώντας για τον εαυτό του είπε: "Δεν παραιτούμαι, αυτό δεν είναι λύση. Απολογούμε δημόσια και λέω σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα όλοι μας. Μόνος μου δεν μπορώ". Ο κ. Χρυσοχοίδης επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά "τι νόημα έχει να δικδικεί κανείς την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ όταν έχουμε φτάσει στο 12% και δεν αλλάζουμε;"

Τέλος για τον κ. Παπανδρέου είπε: "Με βάση το καταστατικό έχει δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για πρόεδρος στο κόμμα. Όμως πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες γι αυτή την διαδρομή".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης