Χρηματοδοτούν ( τα κόμματα ) τους εαυτούς τους, αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους Έλληνες...

Μείζον θέμα δημοκρατίας είναι πλέον η αδιαφανής χρηματοδότηση των Ελληνικών κομμάτων. Τα κόμματα της Βουλής εισπράττουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά. Παράλληλα εισπράττουν χρήματα από διάφορες "ενισχύσεις", ( μέλη, επιχειρήσεις, απλοί πολίτες ), ενώ έχουν ήδη δανειοδοτηθεί με δεκάδες εκατομμύρια, χωρίς καμία εμπράγματη εξασφάλιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τον πακτωλό εκατομμυρίων τα δύο μεγάλα κόμματα είναι στο... νοίκι.

Ωστόσο πέρα από την σκανδαλώδη αδιαφάνεια ( θυμηθείτε τον κ. Τσουκάτο με τον 1εκ. μάρκα ), υπάρχει και μεγάλο έλλειμα δημοκρατίας. Τα κόμματα ενώ χρηματοδοτούν αδρά τους εαυτούς τους, δεν έχουν προβλέψει την χρηματοδότηση νέων πολιτικών κινήσεων που ενώ θέλουν να ενεργοποιηθούν, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα σύστασης και λειτουργείας τους και "πεθαίνουν εν τη γεννέση τους".

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του ζητήματος ιδού οι φετινές επιχορηγήσεις των κομμάτων:

* ΠΑΣΟΚ. 22 εκ. ευρώ

* ΝΔ 17,2 εκ.ευρώ

* ΚΚΕ 5,2 εκ. ευρώ

* ΛΑΟΣ 4,3 εκ. ευρώ

* ΣΥΡΙΖΑ 4 εκ ευρώ

* Οικολόγοι 2 εκ. ευρώ

Ουδείς ελέγχει την διαδρομή αυτών των χρημάτων. Πώς τα διαχειρίζονται οι αρχηγοί τους για παράδειγμα όταν είναι γνωστό ότι στα κόμματα, δεν λειτουργεί κανένα από τα όργανά τους οπότε δεν υφίσταται κανένας έλεγχος; Άγνωστο...

Στο μεταξύ δάνεια που είναι αδύνατον να επιστραφούν, έχουν πάρει ΠΑΣΟΚ ( 110 εκ. ευρώ ) και ΝΔ ( 129 εκ. ευρώ ). Ουσιαστικά έχουν υποθηκεύσει τις χρηματοδοτήσεις των επόμενων 10 ετών! Μέχρι τότε ... πώς θα  λειτουργούν;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

φιλοτιμο και αξιοπρεπεια ειναι στο καθημερινο μενου του φτωχου,ανυπαρκτες ομως στο λεξικο των διαχειριστων της εξουσιας... αμετε στο καλο κομματοσκυλα σας βαρεθηκαμε!

Δείτε επίσης