Τσίπρας: Λένε ψέματα ότι λειτουργούσε το κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, όπου μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις δικλείδες ασφαλείας που - όπως υποστήριξε -  υπήρχαν μέχρι το 2019 και οι οποίες εν συνεχεία είτε απαξιώθηκαν είτε καταργήθηκαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι επιβεβαιώθηκε πως το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, το οποίο «έβλεπε» την κίνηση των τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ - δηλαδή και το σημείο του δυστυχήματος – και που λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Πρόκειται - όπως ανέφερε - για το ίδιο Κέντρο Τηλεδιοίκησης, για το οποίο η κυβέρνηση διά των υπουργών Γεραπετρίτη και Οικονόμου, αλλά και σήμερα του αρμόδιου Υπουργού κ. Καραμανλή στην Επιτροπή της Βουλής, ισχυρίζεται ψευδώς πως «λειτουργούσε πλήρως», αποδίδοντας το δυστύχημα αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Σημειώνεται ωστόσο ότι από κυβερνητικής πλευράς δεν γίνεται λόγος για το συγκεκριμένο Κέντρο τηλεδιοίκησης, αλλά για τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης που είναι εγκατεστημένος στο σταθμαρχείο της Λάριας και ο οποίος - σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης - λειτουργούσε κανονικά τη μοιραία νύχτα. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης