Τσίπρας κατά δημοσκοπήσεων και πάλι...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κ. Τσίπρας είπε πως τις δημοσκοπήσεις δεν τις εμπιστεύεται ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γιατί εάν ήταν (μπροστά) 8 και 10 και 15 και 20 μονάδες, δεν θα έκανε εκλογές ο Μητσοτάκης να τις κερδίσει, να καθαρίσει και να τελειώνει; Δηλαδή, με συγχωρείτε, το πιστεύετε αυτό; Ή μήπως θέλετε να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος ο οποίος έδινε εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μια θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;».

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου: «Αντί να δει τα αδιέξοδα της πολιτικής του, του φταίνε ξανά οι μετρήσεις. Είναι ίδιος με το 2019, όταν ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να χάσει τις εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη».

Η αλήθεια είναι ότι απλώς ο κ. Μητσοτάκης από τότε πίστευε - και εξακολουθεί να πιστεύει - ότι στο τέλος της τετραετίας θα κέρδιζε τις εκλογές οπότε δεν (του) χρειάζονται πρόωρες. Επιπλέον, αν είχε κάνει εκλογές ας πούμε τον Μάρτιο του 2020 που ήταν με 15% μπροστά, σήμερα θα είχε εξαντλήσει τα 2/3 της θητείας του και θα έπρεπε να κάνει εκλογές σε 18 μήνες από σήμερα. Τι θα είχε κερδίσει; Δέκα μήνες; 

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας μοιάζει να αγνοεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 σε 380 συνολικά δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών είναι πάντα δεύτερος και αυτός και το κόμμα του. Μάλιστα ήταν από τότε δεύτερος και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός αν και ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός (κάτι πρωτοφανές).

Με λίγα λόγια στο μυαλό του κ. Τσίπρας θεμελιώδης αρχή είναι το γνωστό: Πάντα φταίνε οι άλλοι ποτέ ο ίδιος και η πολιτική του. Τώρα φταίνε οι δημοσκόποι και απόδειξη είναι ο Μητσοτάκης που δεν κάνει εκλογές...

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης