Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω

«Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια συζητείται σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε, αλλά γράφτηκε εδώ», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης ότι Πέμπτη και Παρασκευή έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Ο δρόμος μας είχε ναρκοθετηθεί και το γνωρίζαμε είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα όμως αρχίζουν να μας γνωρίζουν και οι εταίροι μας, που πίστευαν πως θα είμαστε η συνέχεια των προηγούμενων. «Σίγουρα τους έχουμε απογοητεύσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση, αλλά ισότιμη» είπε χαρακτηριστικά.
«Διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα, θέσαμε τις βάσεις για λύση» είπε, καθώς η Ευρώπη παραδέχεται για πρώτη φορά πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την ανθρωπιστική κρίση, που είναι αποτέλεσμα του προγράμματος που εφαρμόστηκε και απέτυχε παταγωδώς.
Πετύχαμε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο λιτότητας είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ακυρώσαμε την αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος και βάλαμε τέλος στο μόρφωμα της τρόικας, που είχε συνηθίσει να κατεβάζει φακέλους, να ανακρίνει και να εξευτελίζει υπουργούς. Το φαινόμενο να περιμένουν μέχρι τις 2 το πρωί να ανακριθούν από τεχνοκράτες εκλεγμένοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, έχει τελειώσει».
Στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν κάποιοι που είναι τροϊκανότεροι των τροϊκανών είπε ο κύριος Τσίπρας καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές τους.
Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός επιτέθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Ντάκλαν Κοστέλο, που με επιστολή του ζήτησε να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, χαρακτηρίζοντας θράσος την ενέργεια αυτή και τόνισε πως «αν το κάνουν για να μας τρομάξουν, δεν τρομάζουμε».
«Στους τεχνοκράτες που έχουν μάθει να δουλεύουν με τελεσίγραφα, απαντάμε με πράξεις, καθώς υψώνουμε στη Βουλή τείχος αξιοπρέπειας. Τις επόμενες ημέρες ψηφίζουμε στη Βουλή και τα δύο νομοσχέδια, για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις. Το μόνο που κατορθώνουν με τη στάση τους είναι να εκθέτουν την Ευρώπη, τι να πει κανείς ότι έχουν το θράσος να γράφουν σε χαρτί πως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μονομερής ενέργεια, μη συμβατή με τις αποφάσεις», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
Στην Ευρώπη είμαστε όλοι ισότιμοι εταίροι, δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είπε ο κύριος Τσίπρας και τόνισε πως «απαιτούμε, όπως και αυτοί από εμάς, την τήρηση κατά γράμμα της συμφωνίας της 20ής του Φλεβάρη». 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης