Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλό: Εφαρμόζουμε μνημόνιο, κυνηγάμε τον πλούτο, προστατεύουμε τον μη έχοντα, γινόμαστε κεντροαριστερά

H κυβέρνηση Τσίπρα μοιάζει να έχει πια ένα κάποιο σχέδιο. Ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να δει ότι οι βασικές του δράσεις είναι: 

1. Απόλυτη εφαρμογή του μνημονίου χωρίς καμία απολύτως έκπτωση (αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις παίρνονται και πρόσθετα σκληρά μέτρα). Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή των 86 δισ. ευρώ προς την χώρα χωρίς νέες διαπραγματεύσεις, εκνευρισμούς, διαφωνίες, μη καταβολές δόσεων κ.λπ. που παρατείνουν το αδιέξοδο και δίνουν διεθνώς την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοργάνωτη, ασυνεπής, σε με μόνιμη οργανωτική αδυναμία, χωρίς δυνατότητα ανόρθωσης της οικονομίας της.

2. Στήριξη των μη εχόντων. Μεθοδεύουν, δειλά - δειλά είναι η αλήθεια, μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων τάξεων. Η πρώτη καλή απόφαση είναι η αποποινικοποίηση οφειλών προς το Δημόσιο μέχρι 100.000 ευρώ. Ψελλίζουν και μια δεύτερη: Διαγραφή ΟΛΩΝ των χρεών (Σεισάχθεια) αν ο οφειλέτης αποδεδειγμένα είναι σε πλήρη αδυναμία να πληρώσει. (Αυτό το μέτρο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ομήρους εικονικών χρεών, που με την πάροδο του χρόνου χρωστούν ακόμη και εκατομμύρια!).

3. Αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερό κόμμα, απολύτως ελεγχόμενο από την ηγετική ομάδα και χωρίς συνιστώσες. Οι νυν κυβερνώντες δεν θέλουν πια εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις και άλλα... ξεπερασμένα. Ακόμη, σχεδιάζουν προσεκτικά (και σύντομα) την συνεργασία με Λεβέντη ώστε να εξασφαλίζουν μια άνετη πλειοψηφία στη Βουλή. Θα το κάνουν βελούδινα για να μην προκαλέσουν.

4. Φορολογικοί ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΙ κανόνες. Δίνουν πραγματική μάχη ώστε να επεκταθεί η χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, η οποία έχει εξαιρετικά σπουδαία αποτελέσματα. Όχι μόνο δεν χρειάζονται χαρτονομίσματα (που δεν υπάρχουν...) για τις συναλλαγές, αλλά επιπλέον περιορίζεται δραστικά η απόκρυψη και μη καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων. Ακόμη θα γίνει ένα τελευταίο οργανωμένο ντου σε καταθέσεις, θυρίδες, στρώματα κ.α για εισπράξεις αλλά αυτά αφορούν τους έχοντες όπως είπαμε, όχι τους αδύναμους.

Τα παραπάνω δεν είναι βέβαια το σχέδιο που σώζει την Ελλάδα, απλώς σε μεγάλο βαθμό σώζει τους ίδιους που έτσι βλέπουν να παραμένουν επί μακρόν στις καρέκλες της εξουσίας. Σχέδιο για την ανάπτυξη δεν υπάρχει, ούτε για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα φορολογεί το εισόδημα και όχι τα ανύπαρκτα τεκμήρια. Όλα θα χειροτερεύουν, θα έρθει οργή, οι οικονομικοί δείκτες θα πέφτουν, όμως θα έχουν μπει οι βάσεις για τις επόμενες κινήσεις, έτσι πιστεύουν.

 Τέλος ας το παραδεχθούμε; Αν κάποιος σχεδιάζει σωστά το πως θα σώσει τον εαυτό του, μπορείς να ελπίζεις ότι κάποια στιγμή, μπορεί να σχεδιάσει κάτι για το πως θα σώσει και κάποιους άλλους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης