Το... μείζον ιδεολογικό ζήτημα στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Μέσα ή έξω από την κυβέρνηση Σαμαρά;

Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς ένα συνέδριο όπου το κυρίαρχο "ιδεολογικό" ζήτημα που θα τεθεί θα είναι: μέσα ή έξω από την κυβέρνηση Σαμαρά; Ο πρόεδρος του κόμματος είναι αναφανδόν υπέρ του ¨μέσα" και μάλιστα από την πλευρά του υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο εναγκαλισμού του κόμματος του με τις καρέκλες της εξουσίας.

Ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναλάβουν ακόμη και υπουργεία "ακριβώς την στιγμή που η χώρα θα ανακάμπτει, θα βγαίνει από την κρίση και θα δικαώνεται η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και στην στήριξη των μνημονίων και στην στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά". Κατά τον κ. Βενιζέλο τότε θα αρχίσει και η δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματος.

Στην αντίθετη όχθη στελέχη παραδοσιακά όπως ο κ. Σκανδαλίδης πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να στραφεί στην κοινωνία. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν είναι μόνος. Κι άλλα στελέχη όπως ο κ. Κουτσούκος ή ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι υπέρ της άμεσης αποχώρησης.

Ο κ. Βενιζέλος δεν πτοείται πάντως και σωστα: Πιστεύει ότι μέσα στο κόμμα η πλειοψηφία θέλει το ΠΑΣΟΚ να έχει κυβερνητικό "άρωμα". Και δημοκρατικά αυτή η τάση θα υπερισχύσει στο συνέδριο. Δεν ανησυχεί λοιπόν παρά μόνο για το τι καταγράφυν οι δημσκοπήσεις (που ευτυχώς σήμερα δείχνουν μια σταθεροποίηση στο 8%).

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παρά το άνοιγμα Βενιζέλου προς τους πάντες (διαγραμμένους, αποχωρήσανες, όμορους χώρους, ευρωπαϊστές κ.λπ.) θα είναι συνέδριο ένός απολίτικου κόμμματος με μηδενική επαφή με την κοινωνία. Δηλάδή συνέδριο ενός κόμματος μαθημένου στην διαχείριση και νομή της εξουσίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης