Το μήνυμα Μητσοτάκη στον ΟΗΕ και η τουρκική απάντηση

Μιλώντας στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στους >Τούρκους πολίτες (έκανε και ανάρτηση στα τουρικά εξλησγησε ότι η Ελλάδα δεν είναι απειλή για την Τουρκία, πως οι Ελληνες και οι Τουρκοι είναι φίλοι και γείτονες και πως η συνεννόηση με βάση το διεθνές δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το μήνυμα που έστειλε στους Τούρκους πολίτες, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας», αμφισβητώντας εκ νέου την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet και ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελλόριζο, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν, θα τους φανεί χρήσιμο».

Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «στρατιωτικοποιεί νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών». «Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης