Το λάθος της Bild: Νομίζει ότι ο Τσίπρας... κυβερνά και δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις!

"Πάλι τα ίδια με τον Τσίπρα" γράφει η γερμανική Bild. "Καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις η ελληνική οικονομία ξανακόλλησε ενώ τον προσεχή Δεκέμβριο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 1,4 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και αν δεν έχει να τα δώσει θα βρεθεί ξανά στην προ μηνών θέση να κηρύξει στάση πληρωμών και να εμφανίζεται ως χρεοκοπημένο κράτος".

Η γερμανική εφημερίδα ερμηνεύει λανθασμένα βέβαια, ως σχέδιο, την ανικανότητα της κυβέρνησης να... κυβερνήσει. Γράφει λοιπόν:

"Ο Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει πάλι τις παλιές μεθόδους του και να μη δώσει τα χρήματα που οφείλει στον ιδιωτικό τομέα και τις επιστροφές φόρων που επίσης οφείλει". (Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση Τσίπρα έχει συσσωρεύσει χρέη ύψους 5 δισ. ευρώ).

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως μέχρι τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα έχει περάσει μόλις 18 από τις 49 μεταρρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η τελευταία τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, καθώς, επί της ουσίας, δεν είχε αντικείμενο μελέτης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης