Τι αλλάζει εκλογικά η κάθοδος Παπανδρέου με νεο κόμμα; - Οι δημοσκοπήσεις έπεισαν τον Γιώργο να προχωρήσει

Νέος παίκτης στην πολιτική σκακιέρα το κόμμα Παπανδρέου. Θα ονομάζεται "Κίνημα Αλλαγής" με σήμα το τριαντάφυλλο; Σήμερα το απόγευμα θα ξέρουμε σε επίσημη αναγγελία. Ερώτημα: Τι θα αλλάξει στις δημοσκοπήσεις και πόσο θα πέσει τώρα το ΠΑΣΟΚ; (Ήδη τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται). Η πλευρά Παπανδρέου παίρνει ρεβάνς για τον διωγμό του, το 2011, ενώ ξέρει ότι μπορεί να παίξει ακόμα και κυβερνητικό ρόλο μετά τις εκλογές.

Είναι βέβαιο ότι για το νεο κόμμα υπάρχουν δημοσκοπήσεις που τους δίνουν είσοδο στην Βουλή. Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα έκανε ποτέ μια κίνηση ολοκληρωτικής του εξαφάνισης, να φτιάξει ένα κόμμα δηλαδή που δεν θα έχει συνέχεια.

Στο επιτελείο του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου θα αποτελείται από τον Γιώργο Πεταλωτή, τον Συμέων Κεδίκογλου και τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Επίσης, θα συμμετέχουν ο στενός συνεργάτης του κ.Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος και ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης.

Τα γραφεία του νέου κόμματος βρίσκονται επί της οδού Πειραιώς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το νέο κόμμα έχει ετοιμάσει και τις λίστες των ψηφοδελτίων του.

Ανακοινώνοντας την παραιτησή του από το ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ.Βενιζέλου δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ενσωματώθηκε πλήρως στις σκληρές  συντηρητικές πολιτικές.

Στην πρώτη, επίσημη αντίδρασή του το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου:

  • Χαρακτηρίζει την κίνηση του Γ. Παπανδρέου ως απόπειρα ίδρυσης ιδιόκτητου κόμματος.
  • Ομιλεί για προειλημμένη απόφαση που ελήφθη χωρίς προσχήματα.
  • Επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του ότι συμπεριφέρεται ως «κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του»

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Δεν κάνει διάλογο με υβριστές λέγει ο κ. Σαμαράς οπότε δεν θα κάνει ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα. Στο μεταξύ το υβρεολόγιο που έχει εξαπολυθεί από στελέχη της ΝΔ ανάμικτο με ψεύδη χαρακτηρίζεται "φθηνή λάσπη" από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης