Τερματίζεται η στήριξη της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Η αντιπολίτευση κλείνει τις πόρτες συνεργασίας με την κυβέρνηση στη Βουλή, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση δυνεννόησης ή συνεργασίας. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα με μεγάλες πλειοψηφίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση ψήφισαν ακόμη και το τρίτο μνημόνιο.

Έτσι χθες στη Βουλή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και το πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων. (Η τελική "γραμμή" είναι να ψηφίζονται μόνο άρθρα που δεν έχουν φόρους και νέα βάρη, κάθε τι άλλο θα απορρίπτεται). 

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 280 βουλευτές. Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), «παρών» δήλωσαν εννέα βουλευτές (Ποτάμι) και καταψήφισαν 118 βουλευτές (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων).

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε το άρθρο 53 του νομοσχεδίου το οποίο αφορά την παράταση της θητείας του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής έως 31.1.16 και την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Την διάταξη υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων.

Καταγράφηκε η διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ οι οποίοι καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο με εξαίρεση την Έλενα Κουντουρά. Από την «γραμμή» του κόμματός τους διαφοροποιήθηκαν η Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) και η Άννα Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ) που καταψήφισαν το άρθρο αυτό

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης