Τα τρια εγκλήματα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη κατά της ανάπτυξης

Η ανάπτυξη είναι αδύνατον να ξεκινήσει στην Ελλάδα για τρεις - κυρίως - λόγους: Ληστρικό και αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα που το αλλάζουν συνεχώς (άρα δεν υπάρχουν καθαροί κανόνες). Διαφθορά και γραφειοκρατία που εκπορεύεται από το κράτος καθηλώνοντας μικρές και μεγάλες επενδύσεις αν και τα χρήματα υπάρχουν. Και τέλος μεσαιωνικό άδικο κυνηγητό του επιχειρείν με συλλήψεις και εξευτελισμούς για οφειλέ προς το Δημόσιο που ενώ είναι αστικές διαφορές τις έχουν βαφτίσει "ποινικές".

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι μόνες "επενδύσεις" που θα εμφανιστούν θα είναι ξεπουλήματα υγιών επιχειρήσεων (π.χ. ΟΠΑΠ) που καμία σχέση δεν θα έχουν με την ανάπτυξη-τσουνάμι που χρειάζεται η χώρα.

Η μη ανάπτυξη θα έχει ως αποτέλεσμα το αποβούλιαγμα της χώρας, δεδομένου ότι με βάση το μνημόνιο - 3 η κυβέρνηση αυτομάτως είναι υποχρεωμένη να παίρνει νέα μέτρα όταν τα έσοδά της δεν είναι αυτά που έχουν προϋπολογιστεί! Δηλαδή η ύφεση θα συνεχιατεί, με νεες περικοπές και νεους φόρους.

Η πολιτική εξουσία συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ - φιλιππινέζες, ψεύδεται λοιπόν όταν δηλώνει ότι η καταβολή των δόσεων των 44 δισ. ευρώ θα φέρουν... ανάπτυξη! Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει επειδή οι Τράπεζες θα αποκτήσουν κάποιο αποθεματικό (αλλά θα συνεχίσουν να μην χρηματοδοτούν).

Ας δούμε πιο αναλυτικά τις τρεις βασικές αιτίες που δεν θα φέουν ανάπτυξη.

1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Είχαν υποσχεθεί (Βενιζέλος και Σαμαράς) ότι θα φέρουν ένα νεο φορολογικό σύστημα το οποίο θα ήταν μόνιμο, απλό, δίκαιο πάνω στο οποίο θα στηριζόταν η εκκίνηση της ανάπτυκης. Όχι μόνο δεν το έφεραν αλλά συνεχίζουν την τακτική των τελεταίων 30 χρόνων. Αδικούν. υπερφορολογούν, προσθέτουν γραφειοκρατία, δεν τόλμησαν κανένα μέτρα ανακούφισης - ανάπτυξης.Θα το αλλάζουν κάθε τόσο σκορπώντας την ανασφάλεια σε κάθε υποτιθέμενο επενδυτή.

2. ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Αφήνουν το κράτος όπως το ξέρουμε. Διεφθαρμένο, με ανήκουστη γραφειοκρατία, να καθηλώνει χωρίς λόγο χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα που έχουν τα χρήματα για να ξεκινήσουν αλλά δεν ξεκινούν. Ακόμα και τα έργα που τα έβαλαν στο περίφημο fast track, είναι σε φακέλους, όπως και τα περισσότερα του ΕΣΠΑ. Τίποτε δεν έχει ξεκινήσει! Η μόνη λύση θα ήταν να εφαρμοστεί η νομοθεσία των Ολυμπιακών αγώνων. Να ξεκινήσουν δηλαδή όλα τα έργα αμέσως χωρίς ενστάσεις ή ελέγχους (οι οποίοι έλεγχοι θα γίνονται στην πορεία).

3. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Ζούμε την πιο σκοτεινή περίοδο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Έναν Μεσαίωνα. Αστικές διαφορές ιδιωτών προς το Δημόσιο (χρέη που μπορούν να εισπραχθούν με κατασχέσεις κ.λπ.), έχουν "βαπτιστεί" κακουργήματα με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται και να διαποπεύονται άνθρωποι που εν μέσω βιβλικών διαστάσεων ύφεσης έχουν καταστραφεί η αδυνατούν.

Συλλαμβάνονται άνθρωποι ότι δήθεν ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΦΠΑ, ενώ η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το εισέπραξαν για να το αποδώσουν αφού τα μαζικά κανόνια και οι σφραγισμένες επιταγές πελατών τους τους κατέστρεψαν. (Το κράτος δεν... αναγνωρίζει την δεδομένη μη είσπραξη όμως. Ζητά του δοθεί το μη εισπραχθέν ΦΠΑ και προτείνει να το διεκδικήσει ο... παθών δικαστικά).

Σε ένα τέτοι περιβάλλον φρίκης η κυβέρνηση Σαμαρά υποκρίνεται ότι σε λίγο ξεκινά την ανάπτυξη.

 

 

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης