Τα πέντε δομικά ψεύδη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται στηρίζοντας την επικοινωνιακή του τακτική σε πέντε θεμελιώδη ψεύδη που αξίζει να επισημανθούν. Ιδού:

ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ (Βαρουφάκης): "Δεν έχει νόημα να χρηματοδοτούν με νέα δανεικά ένα χρεοκοπημένο κράτος". Συγγνώμη αλλά εγώ ξέρω ότι με δανεικά ξαναλειτουργεί η πεθαμένη "Πειραϊκή - Πατραϊκή", μπορείς να ανελκύσεις το ναυάγιο του 'Τιτανικού" και να τον βάλεις να ξαναταξιδέψει κ.ο.κ.

Ποια είναι η αλήθεια κ. Βαρουφάκη; Με τα δανεικά ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΧΡΟΝΟ για να οργανώσεις την επιχείρησή σου (εν προκειμένω το κράτος σου) και να εφαρμόσεις το σχέδιό σου. Φυσικά τα δανεικά πάνε σε βαρέλι χωρίς πάτο όταν δεν έχεις κανένα σχέδιο εδώ και 5 χρόνια!

ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : Το δημοψήφισμα είναι απειλή για την ΕΕ ιδιάιτερα αν η κυβέρνηση πάρει θέση κατά της συμφωνίας και ζητήσει να καταψηφιστεί.

Ποια είναι η αλήθεια; Το δημοψήφισμα θα είναι νίκη της ΕΕ και Βατερλό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων θα ψηφίσει υπέρ συμφωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% δεν μπορεί να επηρεάσει το υπόλοιπο 64% των Ελλήνων και αν κάνει δημοψήφισμα θα νικήσει... ο Σόιμπλε!

ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: : Η Ευρώπη οφείλει να σεβαστεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία.

Ποια είναι η αλήθεια; Καμία σχέση δεν έχουν οι εθνικές εκλογές κρατών με την προσυμφωνημένη ενιαία πολιτική της ΕΕ. Αν σε μια χώρα της Ευρώπης, ένα κόμμα παλαβών εκλεγεί κυβέρνηση, με σύνθημα να τα βρούμε με τους εξωγήινους, δεν έχει κανένα λόγο η ΕΕ να στείλει πρέσβεις στον πλανήτη Άρη.

ΨΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Μας έχουν καταστρέψει οι λάθος πολιτικές των μνημονίων (και όχι οι αιτίες που τα έφεραν).

Ποια είναι η αλήθεια; Η Ελλάδα καταστρέφεται γιατί οι κυβερνήσεις της από το 2010 μέχρι και σήμερα δεν είχαν ούτε έχουν κανένα σχέδιο. Ακόμα και αν η ΕΕ κάνει τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι της προτείνει ποια θα είναι η συνέχεια; Η καταστροφή θα συνεχίζεται ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από πριν.

ΨΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Η ΕΕ θα εκβιαστεί με την απειλή ότι δεν θα πληρωθούν λόγω αδυναμίας της χώρας οι επόμενες δόσεις προς του δανειστές.

Ποια είναι η αλήθεια; Η ΕΕ θα αναλάβει να δώσει με έμμεσο τρόπο, ακριβώς το ποσό που είναι η τρέχουσα δόση, αφήνοντας την Ελλάδα να βουλιάζει στά άδεια ταμεία της, ώστε όταν δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς συντάξεις να της πει: 'Και τώρα τι μέτρα θα πάρετε γι αυτό;"

          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης