Ταφόπλακα εικοσαετίας σε χιλιάδες αμετάκλητα πτωχούς. Τα χρέη τους δεν παραγράφονται και η ζωή τους θα είναι σε μόνιμη ομηρία από το κράτος

Διαιώνηση μιας μοναδικής σε παγκόσμιο επίπεδο απάνθρωπης μεταχείρισης δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που έχουν αμετάκλητα πτωχεύσει και ζουν επί χρόνια στο οικονομικό περιθώριο, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Υπακούωντας στις πιέσεις της τρόικας που δικαίως θεωρεί οριστικά ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΑ, τα πτωχευτικά χρέη, θα τα καταχωρεί σε ειδικό κωδικό επι μια... 20ετία!

Στο διάστημα αυτό οι πτωχοί δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, ενώ αρκεί να υπάρξει ένα ασήμαντο έσοδο (π.χ. ένας μισθός άνω των 1.000 ευρώ) για να βγεί η οφειλή από το αρχείο και να επαναενεργοποιηθεί! 

Τα παραπάνω αφορούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι:

α) Έχουν πτωχεύσει νόμιμα (χωρις δόλο) και δικαστικά οι υποθέσεις τους έχουν τελεσιδικήσει.

β) Απώλεσαν το σύνολο της περιουσίας τους που δημεύτηκε έναντι των οφειλών τους.

γ) Έχει ολοκληρωθεί από ετών κάθε φορολογικός έλεγχος και είναι διαπιστωμένη με απόλυτο τρόπο η οριστική αδυναμία τους, να πληρώσουν έστω και κατά ένα μέρος τις οφειλές.

Αν εφαρμοστούν τα παραπάνω τότε για όλους αυτούς τους ανθρώπους η ζωή έχει τελειώσει χωρίς την δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας. 

Το θέμα θα φέρει στην Βουλή ο βουλευτής και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Ν. Νικολόπουλος οπ οποίος προτείνει με ρεαλισμό την δίκαιη αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων δηλώνοντας: "Είναι αδιανόητο κατεστραμμένοι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια, αντί να έχουν την δυνατότητα μια ήπιας έστω επιστροφής στην ζωή, εν μέσω βαθύτατης κρίσης να τους καταδικάζουν στην αιώνια πυρά".

Ο κ. Νικολόπουλος προτείνει: 

* Αμετάκλητη διαγραφή του συνόλου των οφειλών για κάθε πτωχό, εφόσον έχουν παρέλθει 10 έτη από την πτώχευση και υπάρχει η τελική διαπίστωση ότι κάθε είσπραξη είναι αδύνατη.

* Δυνατότητα παροχής  φορολογικής ενημερότητας στους παραπάνω και επανένταξη τους στο οικονομικό περιβάλλον. "Τόσα χρόνια στο περιθώριο, έχουν ήδη καταλήξει να είναι μια σκληρή τιμωρία".

* Σε κάθε πτωχεύσαντα που έχει απωλέσει την εμπορική ιδιότητα, από την επομένη της πτώχευσής του, να μπορεί να εκδίδει ΤΠΥ (παροχής υπηρεσιών). Ο κ. Νικολόπουλος εξηγεί: "Με την πτώχευση χάνεται η εμπορική ιδιότητα, όχι η παροχή υπηρεσιών. Γιατί ένας γυμναστής να μην κόβει αποδείξεις όταν παρέχει τιε υπηρεσίες του;".

Και ο κ. Νικολόπουλος καταλήγει: "Η τρόικα ζήτησε να διαγραφούν χρέη πτωχών που είναι αδύνατον να εισπραχθούν. Τι νόημα έχει το κράτος να καιροφυλακτεί επί 20 χρόνια σε κατεστραμμένους ανθρώπους, μήπως και προκύψει κάποιο μεταπτωχευτικό έσοδο; Δεν είναι ανθρώπινο να έχουμε σε ομηρία για άλλα 20 χρόνια ανθρώπους που ήδη βρίσκονται σε αδιανόητα αδιέξοδα. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να τολμήσει".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης