Τέλος στις πρόωρες συντάξεις, συνέχεια στις αποκρατικοποιήσεις

Κατάργηση εξαιρέσεων στο ΦΠΑ, τέλος στις πρόωρες συντάξεις και συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, εμπεριέχονται στη λίστα Βαρουφάκη που απέστειλε η κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους – δανειστές.

Η  Ελλάδα δεσμεύεται να μην υποχωρήσει από τις αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και διαβεβαιώνει πως οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει ότι η έγκριση του ελληνικού εγγράφου είναι απαραίτητη για την επικύρωση της τετράμηνης παράτασης της ισχύουσας δανειακής συμφωνίας όπως συζητήθηκε στο Γιουρογκρούπ της Παρασκευής.
Ακόμη, σημειώνει ότι η λίστα περιλαμβάνει μέτρα για την μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής και τη συγκράτηση των δαπανών σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.
Περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση «παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδοτηση» - σε μια προφανή κίνηση εξεύρεσης συμβιβασμού μεταξύ του δεδηλωμένου στόχου της κυβέρνησης να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις συντάξεων όπως ζητούσαν προηγουμένως οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, σχολιάζει το Ρόιτερς.
Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά θα διασφαλίσει ότι το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί. Δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης