Σύστημα απόλυτης 24ωρης παρακολούθησης των θαλάσσιων συνόρων

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει πια σύνορα - σουρωτήρι αλλά αποκτά και Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας, το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να έχει 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, μία πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στα θαλάσσια σύνορα μας.

Η αποκάλυψη έγινε από τον πρωθυουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στα σκάφη του Λιμενικού που βρίσκονταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Σώματος Θεόδωρο Κλιάρη.

Απευθυνόμενος στους λιμενικούς ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας κάνουν όλες και όλους εξαιρετικά υπερήφανους. Οπότε εκ μέρους όλων των Ελλήνων, όλων των Ελληνίδων, στο πρόσωπό σας Αρχηγέ, σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ένα πολύ-πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να έχουμε μία καλή χρονιά, καλύτερη από αυτήν που μας αφήνει».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με το πλήρωμα του σκάφους 060 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία βόρεια της Λέσβου, στέλνοντας τις ευχές του για το νέο έτος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης