Σύγκρουση Τσίπρα - Κεραμέως για τα Κολλέγια

Την απόσυρση της τροπολογίας Κεραμέως, «με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολλεγίων τριετούς φοίτησης», και την απομάκρυνση της υπουργού, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η σχετική δήλωση έγινε, μετά τις σημερινές επικοινωνίες που είχε με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία-δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας.

Ακόμη, χαρακτήρισε αυτονόητες τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των ίδιων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την «επαίσχυντη τροπολογία.

Ωστόσο η Πανελλήνια Ένωση Κολλεγίων εξηγεί ότι ο σχετικός νόμος είναι αυτονόητη προσαρμογή στο ευρωπαϊκό Δίκαιο, που κακώς έχει καθυστερήσει και δηλώνει: "Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σταθερά και αποφασιστικά στη διασφάλιση του αναφαίρετου Συνταγματικού Δικαιώματος που απορρέει από τα άρθρα 5 και 22 του Συντάγματος και από τα άρθρα 45, 49, και 56 της ΣΛΕΕ για την ισότιμη πρόσβαση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Αποφοίτων που αναγνωρίζονται από επαγγελματικά επιμελητήρια παγκοσμίως, με εξαίρεση έως σήμερα τα Ελληνικά".

Η κυρία Κεραμλεως δληλωσε: "Η χώρα συμμορφώνεται προς το Ενωσιακό Δίκαιο, σε συνέχεια της επιστολής 4061/2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία επιρρίπτει στη χώρα μας ότι δεν επιτρέπει τη συμμετοχή στον διαγωνισμό".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης