Σύγκρουση Παπανδρέου - Ψυχάρη για.. δάνειο 10 εκατ. ευρώ που δεν έδωσε η Εθνική Τράπεζα στον ΔΟΛ!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου βγήκε στην αντεπίθεση. Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που ουσιαστικά μοναδικό θέμα είχε τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου, αναφέρθηκε στα συμφέροντα που "δεν αντιμετωπίσαμε όπως έπρεπε" λέγοντας μάλιστα και ονόματα.

Πρώτο παράδειγμα ήταν ο εκδότης Ψυχάρης (Βήμα-Νέα). Ζητούσε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. "Με πήρε ο διοικητής της Εθνικής και με ρώτησε τι να κάνει. Του είπα να αξιολογηθεί το αίτημα με τραπεζικά κριτήρια και να αποφασίσει το σωστό. Τελικά το δάνειο δεν εγκρίθηκε με αποτέλεσμα το συγκρότημα Λαμπράκη (ΔΟΛ), να μας επιτίθεται πλέον καθημερινά".

Η αποκάλυψη αυτή του κ. Παπανδρέου σοκάρει! Για πρώτη φορά πρωθυπουργός παραδέχεται ότι το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα ελέγχει ακόμη και... τα δάνεια επιχειρήσεων, ιδιαιτέρως δε των ΜΜΕ.Η καταγγελία Παπανδρέου επί ώρα, έμεινε εντελώς ασχολίαστη από τον ΔΟΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δελτίο ειδήσεων του Mega αρχικά δεν είπαν λέξη, ούτε αναφέρθηκε τίποτε στις ιστοσελίδες του συγροτήματος..! Θα πρέπει να ληφθεί δε υπ΄όψιν ότι στην κυβέρνηση Παπαδήμου, υπάρχει υπουργός του ΔΟΛ δηλαδή ο κ. Καψής. (Πάντοτε βέβαια ο ΔΟΛ "έσπρωχνε" στελέχη του, προς υπουργικούς θώκους). Τελικά ο κ Ψυχάρης απάντησε με γραπτή δηλωσή του όπου λέγει: "Είμαστε πελάτες της Εθνικής Τράπεζας τα τελευταία 90 χρόνια.

Πράγματι ζητήσαμε δάνειο 10 εκατ. ευρώ που δεν μας δόθηκε. Στην Εθνική Τράπεζα μας είπαν ότι το "έκοψε" η Μαξίμου". Ο κ. Ψυχάρης χαρακτήρισε "φασίζουσα" αυτή την ενέργεια και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να πει δημόσια "γιατί συναντήθηκαν οι δυο τους, από την πίσω πόρτα και ποιός ζήτησε από ποιόν, τι.."

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για την Δικαιοσύνη λέγοντας πως αδράνησε προκλητικά, αφου  δεν έγινε έρευνα "για όσα καταγγέλθηκαν για τον αδελφό μου με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μείνει απροστάτευτος"!

Στο μεταξύ, όπως με ακρίβεια είχε προαναγγείλει το molonoti.gr, ο κ. Παπανδρέου επέβαλε τους δικούς του όρους για το πως θα εκλέξει το κόμμα νέο αρχηγό. Πρόκειται για έναν... γρίφο που δεν έχει καμια σχέση με το τι λέει το καταστατικό του κόμματος. Συγκεκριμμένα επέβαλε:

* Εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

* Η εκλογή θα γίνει από την βάση.

* Αν οι εκλογές γίνουν γρήγορα τότε θα βρεθεί (;) υποψήφιος πρωθυπουργός..! (Άγνωστο πως θα επιλεγεί).

* Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για καμία από τις δύο θέσεις.

Η στάση Παπανδρέου αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις από τους αναλυτές που βλέπουν ότι ο κ. Παπανδρέου τελικά μένει και... βλέπουμε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης